Yeni iPad mini Tanıtıldı: A17 Pro ve Apple Intelligence

Yeni iPad mini Tanıtıldı: A17 Pro ve Apple Intelligence

Apple, bugün yedinci nesil iPad mini’yi tanıttı. A17 Pro çipiyle güçlendirilen cihaz, Apple Intelligence’ın desteğiyle kullanıcılarına daha kişisel ve akıllı bir deneyim sunuyor. Bu yeni model, 8.3 inçlik Liquid Retina ekrana ve dört renk seçeneğine sahip. Ayrıca iPad mini, Apple Pencil Pro desteğine de kavuşuyor.

Performans

A17 Pro çip, iPad mini’ye önemli bir performans artışı sağlıyor. Bu çip, önceki nesil A15 Bionic’e göre iki kat daha hızlı bir Neural Engine’e sahip ve %30 daha hızlı bir CPU ile %25 daha hızlı bir GPU sunuyor. Bu fark, profesyonel uygulamalardan oyunlara kadar çeşitli alanlarda hissedilebilir düzeyde. Ayrıca yeni iPad mini, donanım tabanlı ışın izleme teknolojisiyle daha gerçekçi oyun deneyimleri sunuyor.

Apple Intelligence

A17 Pro’nun gücüyle desteklenen Apple Intelligence, iPad mini’ye birçok yeni özellik kazandırıyor. Sistem genelinde kullanılabilen Yazma Araçları, kullanıcıların metinlerini yeniden yazmalarına, özetlemelerine ve dilbilgisi hatalarını düzeltmelerine olanak tanıyor. Siri, yeni tasarımı ve gelişmiş dil anlayışıyla daha doğal bir etkileşim sunarken, iPadOS 18’in derinlemesine entegre bir parçası olarak çalışıyor. Fotoğraflar uygulamasında Anılar ile film oluşturma ve Düzeltme aracıyla fotoğraftaki nesneleri silme özellikleri de Apple Intelligence sayesinde yedinci nesil iPad mini’de kullanılabilecek. Bunlara ek olarak Apple Intelligence ilerleyen aylarda daha birçok özelliğe kavuşacak.

Kamera

12 MP geniş arka kamera, Akıllı HDR 4 desteğiyle fotoğraflara daha fazla dinamik aralık katıyor. Cihazın yapay zeka destekli belge tarama yetenekleri ise belgeleri hızlıca tarayıp kaydetmeyi kolaylaştırıyor. Ön tarafta yer alan 12MP Ultra Geniş kamera, Ana Sahne desteğiyle görüntülü görüşmeler için mükemmel bir deneyim sunuyor.

Apple Pencil Pro

Apple Pencil Pro, kullanıcıların daha fazla kontrol sahibi olmasını sağlayan özelliklerle donatılmış. Sıkıştırma hareketiyle araç paletini açıp bunlar arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Döndürme, çift dokunuş ve dokunmadan algılama gibi özelliklerle Apple Pencil Pro, birçok farklı kullanım şeklinin önünü açıyor.

Yeni iPad mini ayrıca daha uygun fiyatlı alternatif olarak sunulan Apple Pencil (USB-C) modelini de destekliyor.

Fiyat

Uzay Grisi, Yıldız Işığı, Mavi ve Mor renklere sahip iPad mini, üç depolama seçeneğiyle geliyor. Her zamanki gibi Wi-Fi ve Wi-Fi + Cellular seçenekleri de sunuluyor. Türkiye fiyatları şu şekilde:

Wi-Fi

  • 128 GB: ₺23.999
  • 256 GB: ₺28.499
  • 512 GB: ₺36.999

Wi-Fi + Cellular

  • 128 GB: ₺30.999
  • 256 GB: ₺35.499
  • 512 GB: ₺43.999

Kapasite artışı için 128 GB’dan 256 GB’a geçişte fark 4.500 TL, 256 GB’dan 512 GB’a geçişte ise 8.000 TL olarak karşımıza çıkıyor. Wi-Fi + Cellular modelini tercih edenlerin ise Wi-Fi modeline göre ekstra 7.000 TL ödemesi gerekiyor.

Ne Zaman Çıkacak?

Yeni iPad mini, 15 Ekim, yani bugün itibariyle Türkiye dahil 29 ülke ve bölgede ön siparişe açıldı. Cihaz, ön siparişlerin ardından ülkemizde 23 Ekim’de satışa sunulacak.