Türkiye’de iPad mini Kutularında Şarj Adaptörü Olmayacak

Türkiye’de iPad mini Kutularında Şarj Adaptörü Olmayacak

Apple, çevreye duyarlılığını artırmak ve elektronik atıkları azaltmak amacıyla yeni iPad mini 7’nin kutu içeriğinde bazı önemli değişiklikler yaptı. Artık Avrupa’da satılan iPad mini modellerinin kutularında şarj adaptörü bulunmuyor.

AB Düzenlemelerine Uyum

Apple’ın bu değişikliği, 2026 yılında Avrupa Birliği’nde yürürlüğe girecek olan elektronik atık düzenlemeleri ile uyumlu hale gelmek için yapıyor. Bu düzenlemeler, elektronik atık miktarını azaltmayı ve daha çevre dostu bir yaklaşımı teşvik etmeyi amaçlıyor. İlginç olan, Apple’ın bu değişikliği AB üyesi olmayan bazı ülkelerde de uygulamaya başlamış olması. Türkiye gibi ülkelerde de artık iPad mini’lerle şarj adaptörü gelmeyecek.

Bu yılın başlarında tanıtılan iPad Pro ve iPad Air modellerinde de benzer bir uygulama yapılmış ve bu cihazların kutularından şarj adaptörü çıkarılmıştı. Avrupa dışındaki ülkeler ise bu durumdan henüz etkilenmedi. ABD, Kanada, Avustralya, Japonya ve Brezilya gibi pazarlarda iPad mini 7’nin kutusunda hala 20 W USB-C güç adaptörü bulunuyor. Türkiye’de ise şarj adaptörü almak isteyen kullanıcılar, Apple’ın bu adaptörünü 779 TL’ye ayrıca satın alabilirler.

Apple Çıkartmaları

Apple, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda sadece şarj adaptörünü kutudan çıkarmakla kalmıyor. 2025 yılına kadar ambalajlarında plastik kullanımını tamamen sonlandırmayı hedefleyen şirket, bu kapsamda kutu içeriklerinde de değişikliğe gidiyor. Vision Pro, iPad Pro, iPad Air ve iPhone 16 serisinde olduğu gibi iPad mini 7’nin kutusunda da artık Apple’ın ünlü çıkartmalarını bulamayabiliriz.

Dayanıklı USB-C Kablo

Apple’ın çevreye duyarlı tutumuyla ilgili bir diğer yenilik de kutuda bulunan USB-C kabloya yönelik. Yeni iPad mini, daha dayanıklı ve uzun ömürlü olması amacıyla örgülü tasarıma sahip bir USB-C kablo ile geliyor. Bu değişiklik, cihazın uzun vadeli dayanıklılığı açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Türkiye’de Satışa Sunulma Tarihi

Yedinci nesil iPad mini, Türkiye’de bugün itibarıyla ön siparişe açıldı ve 23 Ekim’de satışa sunulacak.