Apple Intelligence Kapıda: iOS 18.1 Beta 7 Yayınlandı

Apple Intelligence Kapıda: iOS 18.1 Beta 7 Yayınlandı

Apple, iOS 18.1 ve iPadOS 18.1 güncellemelerinin yedinci beta sürümlerini Apple Intelligence özelliklerini test etmeleri için uygulama geliştiricilere sundu. Bu güncellemelerin ay sonunda bütün kullanıcılar için yayınlanması bekleniyor.

Nasıl Yüklenir

Bu güncellemeler, uyumlu bir test cihazında Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme bölümünden indirilebilir. Ancak, Apple Intelligence özelliklerinin kullanılabilmesi için iOS tarafında iPhone 15 Pro, iPhone 16, iPhone 16 Pro gerekiyor. iPadOS içinse M1 veya daha iyi bir çipe sahip iPad modellerine sahip olmak gerek. Apple Intelligence ilk olarak yalnızca ABD İngilizcesi dilinde kullanılabilecek.

Beta sürümlerinin çeşitli hatalar ve sorunlar içerebileceğini, bazı özelliklerin düzgün çalışmayabileceğini hatırlatmakta fayda var. Çoğu kullanıcı için beta sürümlerini yüklemektense güncellemenin yayınlanmasını beklemek daha doğru bir karar olacaktır.

Bazı Apple Intelligence Özellikleri

Metin düzenleme ve düzeltme Apple Intelligence’ın öne çıkan özelliklerinden biri olarak dikkat çekiyor. Yazım hatalarını düzeltmek, dilbilgisi hatalarını gidermek, metni yeni bir tonla yeniden yazmak ve özetlemek gibi işlemler gerçekleştirilebiliyor.

Yeni bir tasarıma kavuşacak olan Siri, kelimeleri yanlış söyleyip tekrar ettiğinizde bile sizi anlayabiliyor ve önceki isteklerin bağlamını koruyarak daha tutarlı yanıtlar verebiliyor. Ayrıca, Siri’yi yazıyla kontrol edebilme özelliği de mevcut. Bu sayede Siri ile konuşmadan da sorularınıza yanıt alabiliyorsunuz.

Mesajlar ve Mail uygulamalarında uygun yanıtlar önerilebilecek. Mail uygulaması, zaman duyarlı mesajları öncelikli olarak gösterebilecek.

Telefon görüşmeleri kaydedilip, transkript haline getirilebilecek ve bu transkriptlerin özetini çıkarmak mümkün olacak. Transkript ve özetleme özellikleri, herhangi bir ses kaydı için de kullanılabilecek.

Image Playground, Genmoji ve diğer yeni Siri özellikleri için bir süre daha beklemek gerekecek.