M4 Çipli Mac’ler Kapıda

M4 Çipli Mac’ler Kapıda

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple, Ekim ayının sonunda birkaç yeni M4 Mac modelini duyurmayı planlıyor ve bu yeni modellerden bazıları 1 Kasım Cuma günü piyasaya sürülecek.

MacBook Pro

Apple’ın düşük fiyatlı 14 inç MacBook Pro modelinin M4 çipli bir versiyonunu tanıtması bekleniyor. Aynı zamanda, 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modellerinin de M4 Pro ve M4 Max çip seçenekleriyle piyasaya çıkacağı söyleniyor.

Mac mini ve iMac

Masaüstü Mac’ler de bu yenilenme sürecinden geri kalmıyor. Gurman’a göre, Apple M4 ve M4 Pro çip seçeneklerine sahip yeniden tasarlanmış bir Mac mini modeli duyuracak. Ayrıca, hepsi-bir-arada bilgisayar olarak dikkat çeken iMac de M4 çipe geçiş yaparak önemli bir güncelleme alacak.

iPad Mini 7

Apple’ın en küçük tablet modeli olan iPad mini’nin de bir güncelleme alması bekleniyor. Eğer söylentiler doğruysa, iPad mini 7’nin çıkış tarihi Kasım ayının başlarında olabilir. Bu, 2021 yılında yeniden tasarlanan iPad mini’nin ilk güncellemesi olacak ve bu yeni modelin, özellikle performans ve batarya iyileştirmeleri gibi önemli yükseltmeler sunması bekleniyor.

2025 Planları: MacBook Air, iPhone SE ve Daha Fazlası

Gurman ayrıca Apple’ın 2025’in ilk yarısında duyurmasını beklediği bazı donanım yeniliklerinden de bahsediyor. Bunlar arasında M4 çipli 13 inç ve 15 inç MacBook Air modelleri, Apple Intelligence destekli yeni bir iPhone SE, yenilenen 11 inç ve 13 inç iPad Air modelleri ve bu modeller için yeni bir Magic Keyboard bulunuyor. Ayrıca Apple’ın yeni bir AirTag üzerinde çalıştığı da belirtiliyor.

Yüksek Performanslı Masaüstü Modelleri için Beklentiler

Mac’in yüksek performanslı masaüstü modelleri ise biraz daha beklemek zorunda kalabilir. M4 çipli Mac Studio ve Mac Pro modelleri üzerinde çalışıldığı bildirilse de bu cihazların daha sonraki bir tarihte piyasaya sürüleceği söyleniyor. Mac Studio’nun 2025’in ortalarında çıkması beklenirken, Mac Pro’nun ise yıl sonuna kalabileceği öngörülüyor.