HomePod mini Dört Yıl Önce Bugün Tanıtıldı

HomePod mini Dört Yıl Önce Bugün Tanıtıldı

Apple, tam dört yıl önce bugün, “Hi, Speed” etkinliğinde HomePod mini akıllı hoparlörünü duyurdu. Bu uygun fiyatlı akıllı hoparlör, iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max ile birlikte 13 Ekim 2020’de tanıtıldı ve Apple’ın ses teknolojisindeki genişleyen yelpazesine kompakt bir seçenek ekledi.

HomePod mini ve HomePod Arasındaki Farklar

HomePod mini, küçük boyutuna rağmen yüksek kaliteli ses, Siri ile sesli kontrol ve HomeKit aracılığıyla akıllı ev entegrasyonu gibi özellikler sunuyor. Ayrıca 99 dolarlık fiyat etiketiyle, 299 dolarlık tam boyutlu HomePod’a göre daha erişilebilir ve cazip bir seçenek. Büyük HomePod, daha gelişmiş ses donanımıyla daha güçlü bir ses deneyimi sunarken, HomePod mini, bu avantajlardan yoksun olmasına rağmen yine de gayet yeterli bir ses kalitesine sahip. Her iki model de Siri entegrasyonuna ve akıllı ev yeteneklerine sahip olsa da, HomePod mini büyük HomePod’dan farklı olarak mekansal farkındalık özelliğine sahip değil.

Yeni Renkler ve Gizli Sensörler

HomePod mini, 18 Ekim 2021’de mavi, sarı ve turuncu olmak üzere üç yeni renk seçeneğine kavuştu. Böylece başlangıçta sadece Uzay Grisi ve Beyaz renklerde sunulan hoparlör, daha canlı bir renk yelpazesine sahip oldu.

Apple, Ocak 2023’te yayınladığı audioOS 16.3 ile hoparlörün içindeki gizli sıcaklık ve nem sensörlerini etkinleştirdi. Bu sensörler, iFixit tarafından ürün lansmanından hemen sonra keşfedilmişti ancak Apple bu sensörleri, ikinci nesil HomePod’un tanıtımıyla birlikte aktif hale getirdi. Böylece HomePod mini, sadece ses deneyimi değil, aynı zamanda ev ortamını izleme konusunda da yeni yetenekler kazandı.

2024 yılının Temmuz ayında da Apple, HomePod mini için renk seçeneklerinde tekrar değişikliğe gitti. Bu sefer, Uzay Grisi renginin yerine ikinci nesil HomePod ile uyumlu olan Gece Yarısı rengi getirildi.

Gelecek Planları

Dört yaşındaki HomePod mini halen Apple’ın ürün yelpazesinde mevcut ve ilk piyasaya sürüldüğü donanım ile satılıyor. Apple’ın bu akıllı hoparlörün ikinci nesil bir versiyonu üzerinde çalıştığına dair söylentiler de mevcut. Yakın gelecekte daha gelişmiş bir HomePod mini modelinin piyasaya çıkabileceği düşünülüyor. İkinci nesil HomePod mini’nin 2024 sonu veya 2025 başlarında piyasaya sürülebileceği konuşuluyor.

Ülkemize Gelişi

Dört yaşını dolduran HomePod mini modeli ikinci nesil HomePod ile birlikte 29 Nisan 2024 tarihinde Türkiye’de satışa sunuldu. Amerikada 99 dolara satılan HomePod mini ülkemizde 4.399 TL’ye satılırken 299 dolarlık HomePod ise 13.299 TL’ye satılıyor.

HomePod modellerinin Apple tarafından ülkemizde satışa sunulması oldukça geç gerçekleşmiş olsa da yeni nesillerin gecikme olmadan ülkemize gelmesini beklemek yanlış olmaz.