iOS 18 ile Birlikte Uydu Tabanlı İletişim Özellikleri İngiltere ve Kanada’da Kullanılabilecek

iOS 18 ile Birlikte Uydu Tabanlı İletişim Özellikleri İngiltere ve Kanada’da Kullanılabilecek

Apple, iOS 18 ile birlikte uydu tabanlı yeni iletişim özelliklerini İngiltere ve Kanada’ya getireceğini duyurdu. Bu özellikler, daha önce sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde duyurulmuştu, ancak artık Kanada ve İngiltere de bu yeniliklerden faydalanacak.

Kanada’ya Mesajlaşma Üzerinden Uydu İletişimi Geliyor

Apple, Kanada’da iOS 18 ile uydu üzerinden mesajlaşma hizmetini sunacak. Bu özellik, kullanıcıların hücresel ağ veya Wi-Fi bağlantısının olmadığı alanlarda iMessage ve SMS üzerinden şifreli mesajlar, emoji ve Tapback göndermelerine olanak tanıyacak. SMS desteği, kullanıcının operatörüne bağlı olarak sunulacak. Ayrıca bu hizmet, iPhone’larla ücretsiz sunulsa da, operatör ücretleri uygulanabilir.

Uydu Üzerinden Yol Yardımı İngiltere’ye Geliyor

Apple, Amerika Birleşik Devletleri’nde AAA ve Verizon Roadside Assistance ile iş birliği yaparak başlattığı Uydu Üzerinden Yol Yardımı hizmetini İngiltere’ye de genişletiyor. İngiltere’de bu hizmet, ülkenin önde gelen yol yardımı sağlayıcılarından Green Flag ile ortaklaşa sunulacak. Kullanıcılar, üye olmadıkları durumda bile bu hizmetten talep üzerine ücret ödeyerek faydalanabilecek. Uydu üzerinden yol yardımı hizmeti, açık alanlarda ve gökyüzüne net bir görüş alanı olan yerlerde çalışmak üzere tasarlandığından, yoğun ağaçlık alanlar veya binalar gibi engeller performansı etkileyebilir.

Acil Durumlarda Canlı Video ile Yardım

iOS 18’in bir başka önemli özelliği ise Acil Durum SOS Canlı Video olacak. Bu özellik, acil durum çağrısı sırasında kullanıcıların acil durum görevlileriyle canlı video veya fotoğraf paylaşmasına olanak tanıyacak. Bu sayede, acil müdahale ekipleri olayın durumunu daha etkili bir şekilde değerlendirebilecek.

Ücretsiz Uydu Hizmetleri

Apple’ın uydu hizmetleri, iPhone 14 ve sonraki modelleri satın aldığınızda ilk iki yıl boyunca ücretsiz olarak sunuluyor. Bu özellikler, kullanıcıların bağlantı eksikliği yaşadıkları alanlarda güvende kalmalarını sağlamak için tasarlanmış durumda.

Uydu özelliklerinin Türkiye’ye geldiğini görmek hepimizi mutlu edecektir ancak Apple’ın bu özellikleri ülkemizde ne zaman kullanıma sunacağı bilinmiyor.