Ülkemizdeki iPhone 16 Modellerinin fiziksel SIM Desteği Sürüyor

Ülkemizdeki iPhone 16 Modellerinin fiziksel SIM Desteği Sürüyor

Apple, iPhone 14 serisiyle birlikte ABD’de satılan iPhone’lardan SIM kart girişini kaldırmıştı. Bu modellerde yalnızca eSIM kullanılabiliyor. iPhone 14 serisinde ABD’yle sınırlı olan bu durumun iPhone 16 serisiyle de değişmediği görülüyor. Apple’ın ABD dışında sattığı iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modellerinin tamamının nano SIM desteği sunduğu görülüyor.

eSIM ve Çift SIM Desteği

Çoğu ülkede iPhone 16 modelleri, eSIM teknolojisini de desteklemeye devam ediyor. Bu da çift SIM işlevselliği sunarak kullanıcıların hem nano-SIM kart hem de dijital eSIM ile aynı anda iki farklı hat kullanabilmelerini sağlıyor. Apple, iki yıl önce iPhone 14 serisinden itibaren ABD’de fiziksel SIM kart yuvasını kaldırarak, kullanıcıları tamamen eSIM’e yönlendirmişti. eSIM, dijital bir SIM olduğu için fiziksel bir kart takmayı gerektirmiyor ve operatörle dijital olarak etkinleştirilebiliyor.

eSIM’in Avantajları ve Güvenlik Özellikleri

Apple, eSIM’in fiziksel SIM’e kıyasla daha güvenli olduğunu savunuyor. Çünkü bir telefon kaybolduğunda ya da çalındığında eSIM çıkarılamıyor. Ayrıca, iPhone’ların ayarlarında sekiz adede kadar eSIM yönetilebiliyor. Bu da özellikle seyahat edenler için büyük bir kolaylık sunuyor; fiziksel SIM kart taşımaya ya da değiştirmeye gerek kalmıyor. iPhone 13 ve daha yeni modellerde iki eSIM aynı anda aktif olabilmesiyle birlikte fiziksel SIM kart desteğini kaldırmanın önü açılmıştı.

Gelecekte Ne Olur?

eSIM’in dünya çapında yaygınlaşmasıyla birlikte, ileride ABD dışındaki iPhone modellerinden de SIM kart yuvası kaldırılacaktır. Ancak şu an için iPhone 16 serisi bu özelliği koruyor ve fiziksel SIM kart yuvasını kullanmak isteyen kullanıcılar için bir yıl daha seçenek sunulmaya devam ediyor.

Fiziksel SIM kart yuvasının korunması, özellikle eSIM teknolojisinin tam olarak yaygınlaşmadığı bölgelerde kullanıcılar için avantaj sunarken, Apple’ın gelecekte bu konuda nasıl bir strateji izleyeceği merak konusu. Türkiye’de operatörlerin eSIM desteği sunmasına karşın bunun kullanımı yeterince yaygın değil. Bu açıdan fiziksel SIM desteğinin sunulması ülkemiz için daha avantajlı oluyor.