iPhone 16 Pro Titanyuma Rağmen Daha Ağır

iPhone 16 Pro Titanyuma Rağmen Daha Ağır

Yeni iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri, bir önceki jenerasyon olan iPhone 15 Pro modellerine kıyasla hafif bir ağırlık artışı sergiliyor.

iPhone 15 ve 16 Pro Modellerinin Ağırlık Karşılaştırması

Apple, iPhone 16 Pro modellerinin ağırlıklarını şu şekilde listeledi:

  • iPhone 15 Pro: 187 gram
  • iPhone 15 Pro Max: 221 gram
  • iPhone 16 Pro: 199 gram
  • iPhone 16 Pro Max: 227 gram

Bu verilere göre, iPhone 16 Pro modeli, iPhone 15 Pro’ya kıyasla %6 oranında daha ağır. iPhone 16 Pro Max ise, iPhone 15 Pro Max’e kıyasla %2.5 oranında bir ağırlık artışı sergiliyor.

iPhone 16 Pro’nun Elde Yarattığı His

Apple, daha hafif ve daha dayanıklı olması adına iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde titanyum çerçeveler kullanmaya başlamıştı. Bu tercihin sebebi titanyumun paslanmaz çelikle aynı dayanıklılık seviyesini daha düşük bir ağırlıkla sunabilmesiydi. iPhone 16 Pro modellerinde de bu tercihinden vazgeçmedi. Ancak geçtiğimiz yıla göre yaşanan ağırlık artışı iPhone 16 Pro modellerini de neredeyse paslanmaz çelik çerçeve kullanan iPhone 14 Pro modellerine yaklaştırdı. iPhone 14 Pro 206 gram, iPhone 14 Pro Max 240 gram ağırlığa sahipti.

iPhone 15 Pro modellerinden geçecek kullanıcılar 16 Pro’daki ağırlık artışını hissedecektir. Fakat daha eski paslanmaz çelik modellerden geçiş yapacak kullanıcılar için iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinin hissedilen ağırlığı titanyum çerçeve sayesinde daha az olacaktır.

Daha Büyük Ekranlar

Ağırlık artışının nedenlerinden biri de yeni iPhone 16 Pro modellerinin daha büyük ekranlarla gelmesi gibi duruyor. iPhone 16 Pro, 6.3 inçlik, iPhone 16 Pro Max ise 6.9 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Bu boyutlar, iPhone 15 Pro’nun 6.1 inç ve iPhone 15 Pro Max’in 6.7 inç ekranlarından daha büyük. Dolayısıyla, yeni modellerdeki ağırlık artışındaki en büyük etken cihazların büyüyen ekranları ve bu sayede daha büyük pil kullanılması olabilir.

Genel Değerlendirme

Sonuç olarak iPhone 16 Pro ve Pro Max, daha büyük ekranlar ve gelişmiş özellikler sunarken hafif bir ağırlık artışı da getiriyor. Titanyum çerçeve sayesinde bu ağırlık artışı önceki modellere göre daha az hissedilebilir olsa da, kullanıcıların satın alma kararı verirken kendi önceliklerini göz önünde bulundurmaları önemlidir. Büyük ekran ve daha uzun pil ömrü arayan kullanıcılar için bu durum bir dezavantaj yaratmayabilir. Tek el kullanımına önem veren kullanıcılar içinse bu ağırlık artışından dolayı standart iPhone 16 modeline yönelebilir. Kullanıcıların önceliğine göre performans ve özelliklerdeki iyileştirmeler, bu ağırlık artışını dengeleyebilir.