Yeni iPhone 16 Modellerinde MagSafe Şarj Hızı %60 Arttı

Yeni iPhone 16 Modellerinde MagSafe Şarj Hızı %60 Arttı

Yeni tanıtılan iPhone 16 ve iPhone 16 Pro modellerinde MagSafe şarj hızı önemli ölçüde geliştirildi. Bu modeller, 30W’lık bir şarj cihazı kullanıldığında MagSafe üzerinden 25W’a kadar kablosuz hızlı şarj desteği sunuyor. Bu, önceki 15W sınırına göre kayda değer bir iyileştirme sağlıyor.

iPhone 16 serisi, MagSafe üzerinden hızlı şarj desteği sağlayan ilk modeller olarak öne çıkıyor. 30W veya daha yüksek bir adaptörle MagSafe şarj cihazını kullanarak, sadece 30 dakika içinde telefonunuzu %50 oranında şarj etmek mümkün.

Qi2 kablosuz şarj standardı da iPhone 16 modelleri tarafından destekleniyor, ancak Qi2 ile şarj hızı 15W ile sınırlı kalıyor. Bu yüzden daha hızlı şarj için MagSafe şarj cihazlarını kullanmak en iyi seçenek olarak öne çıkıyor.

Apple, yeni iPhone 16 modelleriyle birlikte 1 metre ve 2 metre uzunluğunda iki yeni MagSafe şarj cihazını da tanıttı. Bu şarj cihazları, gelişmiş MagSafe desteğinden tam anlamıyla yararlanmanızı sağlıyor. Ancak, Apple artık iPhone ile birlikte adaptör sunmadığı için, 30W’lık bir adaptörü ayrıca satın almanız gerekiyor. Kutudan yalnızca bir USB-C kablosu çıkıyor.

iPhone Modellerine göre MagSafe Şarj Hızı

Bu gelişmeyle birlikte MagSafe şarj aygıtı kullanıldığında iPhone modelleri tarafından desteklenen şarjı hızlarını da aşağıdaki gibi özetleyebiliriz.

30 W güç adaptörüyle 25 W’a kadar MagSafe özellikli kablosuz hızlı şarj şimdilik sadece iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri için mevcut.

20 W güç adaptörüyle 15 W’a kadar MagSafe özellikli kablosuz şarj ise tüm iPhone 12, iPhone 13, iPhone 14 ve iPhone 15 modellerinde kullanılabiliyor.

Bu şarj aygıtı MagSafe özelliği bulunmayan fakat kablosuz şarjı destekleyen iPhone 8, iPhone X, iPhone XS, iPhone 11 ve iPhone SE gibi modellerle birlikte kullanıldığında da 7,5 W’a kadar Qi özellikli kablosuz şarj desteği sunmakta.