AirPods Max artık USB-C ile geliyor

AirPods Max artık USB-C ile geliyor

Apple, AirPods Max için birkaç küçük yenilik duyurdu. Bu yenilikler arasında en önemlisi, kulaklıkların artık iPhone modellerinde olduğu gibi USB-C şarj portuna sahip olması. Ayrıca yeni renk seçenekleri de karşımıza çıkıyor. Kulaklıklar artık Mavi, Mor, Gece Yarısı, Turuncu ve Yıldız Işığı renk seçenekleriyle kullanıcıların beğenisine sunulacak.

USB-C’ye Geçiş

İlk olarak 2020’de Lightning girişi ile piyasaya sürülen AirPods Max, günümüzde Apple ekosistemindeki USB-C’ye geçiş trendine uyum sağlıyor. Bu değişiklik, kullanıcıların aynı kabloyla farklı Apple cihazlarını şarj etme kolaylığına kavuşmasını sağlıyor.

Kişiselleştirilmiş Uzamsal Ses Desteği

Apple ayrıca, yaklaşan iOS 18 güncellemesi ile AirPods Max’in Kişiselleştirilmiş Uzamsal Ses desteği alacağını duyurdu. Bu özellik, kullanıcıların kulak yapısına göre daha özelleştirilmiş ve etkileyici bir ses deneyimi yaşamasını sağlayacak. Kişiselleştirilmiş Uzamsal Ses, sesin kaynağını daha doğru bir şekilde algılayarak film izlerken, müzik dinlerken ya da oyun oynarken daha gerçekçi ve sürükleyici bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Diğer Değişiklikler

Apple, herhangi başka bir büyük değişiklik yapmadı. Özellikle AirPods 4 ve AirPods Pro 2 modellerinde yer alan H2 çipinin yokluğu birçok kişide hayal kırıklığı yarattı. Donanımsal anlamda yeniliklerin sınırlı olduğu bu güncellemeler, AirPods Max kullanıcılarına daha çok kozmetik ve bağlantı avantajları sunuyor. Bu nedenle Apple, bu yeni modeli “AirPods Max 2” olarak adlandırmamayı tercih ediyor. Yeni bir AirPods Max modeli için uzun bir süre daha beklememiz gerekebilir.

Fiyat ve Satış Tarihi

Güncellenen AirPods Max ülkemizde ₺26.999 fiyat etiketiyle 20 Eylül’de ön siparişe açılacak. Kulaklıklar, 27 Eylül Cuma günü resmi olarak satışa sunulacak.