iPad Mac

Yeni iPad ve iMac bu yılın ikinci yarısında çıkabilir

DigiTimes’a göre Apple’ın tedarikçilerinden Radiant Opto-Electronics 2020’nin ikinci yarısında çıkacak yeni iPad ve iMac modellerine hazırlanıyor.

DigiTimes, 10.8 inç iPad Air ve 23 inç iMac modellerinin bu yılın ikinci yarısında çıkacağını belirtiyor. Daha büyük ekranlı bir iPad mini ve Mini LED kullanan 12.9 inç iPad Pro modellerinin de 2021’in ilk yarısında beklendiği söyleniyor.

Daha önceki iddialarda da 10.8 inç iPad Air ve 8.5 inç ile 9 inç aralığında bir ekran boyutuna sahip daha büyük bir iPad mini zaten böyle bir takvime sahipti. Bu iddianın şaşırtıcı kısmı Apple’ın 22 Haziran’daki WWDC açılış konuşmasında yeni iMac modelini tanıtması beklenirken DigiTimes’ın yeni iMac’in daha geç çıkacağını söylemesi.

Tekrar hatırlamak gerekirse iPad Air, iPad mini ve iMac için iddialar şöyle:

10.8 inç iPad Air

Dördüncü nesil iPad Air modelinin şu anki 10.5 inç ekrandan daha büyük 10.8 inç boyutunda bir ekrana sahip olacağı söyleniyor. Bu modelin tasarımının 2018 ve 2020 yıllarında tanıtılan birinci ve ikinci nesil 11 inç iPad Pro modeliyle benzerlik göstermesi bekleniyor.

Yeni iPad Air modelinde USB-C kullanılacağı söylentileri de mevcut. Bu modelin Face ID kullanma ihtimali bulunsa da genel görüş dördüncü nesil iPad Air modelinin ekran altında yer alan Touch ID’yi kullanacağı yönünde.

Yeni bir iddiaya göre de iPad Pro’larla kullanılabilen Magic Keyboard kılıfı başka iPad modelleriyle de uyumlu olacak. Bu durumda da akla ilk olarak yeni iPad Air geliyor.

8.5 inç iPad mini

Bu iPad mini modeliyle ilgili iPad Air’a göre daha az bilgiye sahibiz. Altıncı nesil iPad mininin de önceki nesillerde daha büyük ekrana sahip olacağına göre daha farklı bir tasarımla karşımıza çıkmasını bekleyebiliriz. Belki de bu modelde de iPad Pro tasarım dili ve ekran içi Touch ID kullanılabilir.

Birkaç ay sonra bu modelle ilgili daha düzgün sızıntılar görebiliriz.

iMac

Yeni iMac modeli için WWDC’yi işaret eden bir çok söylemle karşılaştık. Bunların en yenisi Sonny Dickson’ın yeni tasarıma sahip iMac’in WWDC’de tanıtılacağını söylemesiydi.

Bu yeni modelin iPad Pro tasarım dilini kullanması, Pro Display XDR gibi ince çerçevelere sahip olması, T2 çipi ve AMD Navi ekran kartlarını kullanması bekleniyor. Ayrıca Fusion Drive seçeneğinin de kaldırılarak bu modelde tamamen SSD’ye geçileceği belirtiliyor.

Yeni iMac ile ilgili başarılı sicillere sahip CoinX ve L0vetodream de yorum yaptı. CoinX Mart ayında yeni iMac’in yakın olduğunu söylerken L0vetodream ise isim vermeden WWDC’de “i______”nin tasarımının yenileceğini belirtti.

DigiTimes’ın bu yılın ikinci yarısı ifadesi Temmuz ayı anlamına gelebilecek olsa da bu kadar kısa süre için böyle geniş bir ifade kullanmayacakları düşünülüyor. Bu kadar çok kişinin DigiTimes ile çelişmesiyse akla ilk olarak acaba başka bir iMac modeli daha mı göreceğiz sorusunu getiriyor.

Eğer birden fazla iMac modeli çıkacaksa WWDC’de yeni tasarıma sahip 27 inç iMac’in tanıtılıp sonbahara doğru 21.5 inç iMac’in yerini yeni tasarımla gelen 23 inç iMac modelinin alması da olası. Zaten dün ortaya çıkan model numaraları da karşımıza tek bir iMac modelinin çıkacağını gösteriyor, ancak bunun 27 inç mi yoksa 23 inç mi olacağı bilinmiyor.