Mac

Yeni iMac 22 Haziran’da tanıtılabilir

Sonny Dickson attığı tweet ile Apple’ın WWDC’de yeni iMac modelini tanıtacağını öne sürdü.

Dickson’a göre 22 Haziran’da başlayacak WWDC 2020’de iMac yeni tasarımla karşımıza çıkacak. iPad Pro’nun tasarım dilini kullanacağı söylenen yeni iMac’in Pro Display XDR benzeri çerçevelere sahip olacağı da belirtiliyor.

Yeni tasarımın dışında donanım özelliklerinde de eski iMac modellerine göre önemli değişiklikler göreceğiz.

MacBook Pro, MacBook Air, Mac mini, iMac Pro ve Mac Pro modellerinde bulunan Apple T2 Security Chip yeni iMac’lerde de bulunacak. T2 çipinin en önemli özelliği Mac’in güvenliğini artırması. Bu çipin iMac’te kullanılmasıyla birlikte çip bütün Mac ailesine yayılmış olacak.

Yeni iMac’lerde AMD Navi ailesine ait ekran kartları kullanılacağı iddia ediliyor. Bunun dışında sevindirici bir iddia da var. Sonny Dickson’a göre iMac’lerde artık tamamen SSD kullanılacak. Fusion Drive veya 5400 rpm sabit sürücü seçenekleri yeni iMac’lerde karşımıza çıkmayacak.

Başarılı sızıntılarıyla bilinen CoinX de Mart ayında attığı bir tweet ile yeni iMac ve Mac mini modellerinin yakında tanıtılacağını söylemişti.

Bu tweet’ten iki hafta sonra Mac mini modellerinin fiyatları aynı tutulurken depolama kapasiteleri iki katına çıkarıldı, ancak bunun dışında bir değişiklik olmadı. Tweet’te bahsedilen yeni Mac mini bu muydu bilmiyoruz ama bahsedilen yeni iMac’i WWDC’de göreceğiz gibi duruyor.

CoinX kadar olmasa da yine başarılı bir sızıntı geçmişine sahip olan L0vetodream de 3 Haziran’da WWDC’de yeni tasarıma sahip “i______” göreceğimizi belirten bir tweet atmıştı. Hakkında çeşitli tahminler yapılan bu tweet’te de iMac’ten bahsediliyor gibi.

L0vetodream yine aynı tarzda bir tweet ile “i____”e OLED geleceğini de belirtmişti. Diğer tweet’in aksine burada iMac’ten mi yoksa daha ileri bir tarihte tanıtılacak başka bir Apple ürünü mü olduğu bilinmiyor.

Eğer tweet’te bahsedilen ürün iMac’se bu ilk defa bir Mac modelinde OLED ekran teknolojisinin kullanılacağı anlamına geliyor. Apple’ın Mini LED teknolojisine geçiş hazırlıkları yaptığı söylenen bu süreçte iMac’te OLED kullanması kafa karıştırıcı bir hamle olacaktır.

Şu anda 21.5 inç ve 27 inç olarak iki farklı boyutta sunulan iMac modellerinin yenilenen tasarımının ardından 23 inç ve 27 inç ekran boyutlarına sahip olacağı tahmin ediliyor.

Yeni iMac’lerin tanıtılacağı düşünülen WWDC 22 Haziran’da başlayacak. WWDC 2020’de ayrıca iOS 14, iPadOS 14, tvOS 14, watchOS 7 ve macOS 10.16 sürümleri de tanıtılacak.