Aksesuarlar

Siyah Apple Pencil gelebilir

Bugüne kadar yalnızca beyaz renk seçeneğiyle karşımıza çıkan Apple Pencil’ın yeni modelinin siyah olacağı söyleniyor.

Mr. white adını kullanan Twitter kullanıcısı attığı tweet ile yeni Apple Pencil’ın siyah olacağını iddia ediyor.

Apple’ın özellikle kulaklıkları başta olmak üzere çeşitli aksesuarlarında marka tanınırlığı adına yalnızca beyaz renk kullandığı biliniyor. Bu yüzden 2016 yılından beri dolaşan siyah AirPods modeli dedikoduları gibi siyah Apple Pencil da hiçbir zaman gerçek olmayabilir.

Apple Pencil’ın siyah renkte sunulmasını destekleyecek mantıklı bir açıklama yeni iPad modellerinin tamamının ekran çerçevesinin siyah renkte olup bunlarla uyum sağlamasının amaçlanması olabilir. Yine de bu iddianın doğru olma olasılığı pek yüksek değil.

Yeni Apple Pencil’ın olası rengi haricinde bir de ne zaman tanıtılacağı akıllara takılıyor. Apple’ın bu yıl iPad Pro modelleri tanıttığı göz önünde bulundurulduğunda yeni Apple Pencil modelinin tanıtılabileceği en yakın tarih mini-LED kullanan iPad Pro’ların tanıtım tarihi olabilir. Bunun da en erken 2021 başında gerçekleşmesi bekleniyor. Yeni Apple Pencil da yüksek ihtimalle 2. nesil Apple Pencil gibi bir bağlantı şekline sahip olacaktır. Birinci nesil Apple Pencil’ın uyumlu olduğu modellerle kullanılamayacaktır.

Mr. white’ın karnesi pek de kötü değil. Doğru bilgilere erişimi olduğu görülen bu hesabın tahminleriyse pek doğru değil. Hesabın daha önceki başarılı sızıntılarından bazıları şunlar:

  • iPhone XS’nin altın renginin fotoğrafını paylaşıp bunu iPhone X modeline altın renk seçeneği eklenecek diye yorumlamıştı.
  • iPhone 11 Pro tasarımını paylaşıp bunu yeni nesil iPhone XR olarak yorumlamıştı.
  • iPad mini 5 kasasının fotoğraflarını paylaşmıştı.