iPhone

LG iPhone için 20 milyon OLED panel üretecek

TheElec adlı bir Kore sitesine göre LG bu yıl çıkacak 6.1 inç iPhone 12 Max modelinde kullanılmak üzere 20 milyon OLED panel üretecek.

iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modelleri için Samsung’a 50 milyon, LG’ye ise 5 milyon OLED panel siparişi verilmişken Eylül veya Ekim ayında tanıtılması beklenen iPhone 12 modellerinde LG’nin ağırlığının artacağı düşünülüyor.

Geçen yılın aksine 2 yerine 4 modelde OLED kullanılacak olması iPhone’ların OLED pazarındaki hacmini de artırıyor. Bu yıl tanıtılacak OLED iPhone’larda 6.1 inç iPhone 12 Max modelinin OLED panel üretimini LG Display’in üstleneceği belirtilirken 5.4 inç iPhone 12, 6.1 inç iPhone 12 Pro ve 6.7 inç iPhone 12 Pro Max modellerinin OLED panel üretiminin de Samsung tarafından karşılanacağı ve Samsung’un iPhone 12 için toplam 55 milyon OLED panel siparişi aldığı söyleniyor.

iPhone 12 modelleri için BOE Technology’nin de OLED panel üretmek için Apple’dan onay almaya çalıştığına da değiniliyor. BOE’nin yeterli kaliteyi sağlayamadığı durumda yalnızca yenilenmiş iPhone 12 modelleri için panel üretimi gerçekleştirebileceği ve BOE’ye ayrılan siparişlerin Samsung ve LG’ye kayabileceği tahmin ediliyor.

Şu ana kadar çıkan söylentilere göre iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max modellerinin daha iyi ekranlara sahip olacak. Bu yüzden Samsung’un diğer firmalara göre daha fazla sipariş almasının nedeni daha kaliteli panel üretimi gerçekleştirebilmesi ve diğerlerine göre üretim kapasitesinin daha yüksek olması olabilir.

TheElec’in bu haberi bugün DigiTimes tarafından gelen bilgilerle de uyuşuyor, Jon Prosser’ın iPhone 12 ve iPhone 12 Max modellerinin ekranlarının BOE tarafından üretileceği iddiasına ise ters düşüyor.