Apple Store

Bu hafta 100 kadar Apple Store yeniden açılıyor

Apple, geçici olarak kapattığı mağazalarını açmayı sürdürüyor. Bu hafta Japonya’daki iki Apple Store’un açılacağı biliniyordu. Bunlara ek olarak ABD, İtalya, Avustralya ve İsveç’te bulunan 100 civarı Apple Store bu hafta yeniden kapılarını açacak.

Avustralya’daki 22 Apple Store’dan 21’i zaten daha önce tekrar açılmıştı. Kapalı kalan tek mağaza olan Sydney Apple Store ise Ocak ayında yenileme çalışmaları dolayısıyla kapatıldığından pandemi ortamında bir açılış düzenlemenin uygun olmayacağı düşünülerek açılmamıştı. Ortamın artık uygun olduğu düşünülmüş olacak ki Avustralya’daki diğer mağazalardan 3 hafta sonra, 28 Mayıs’ta Sydney Apple Store kapılarını tekrar açacak.

İtalya’da Grugliasco ve Torino’daki Apple Legru ve Apple Via Roma bugün açılıyor. İsveç’te Helsingborg ve Malmö’deki Apple Väla Centrum ve Apple Emporia da 28 Mayıs’ta açılacak.

ABD’de 27 Mayıs, 28 Mayıs ve 29 Mayıs tarihlerinde 100’e yakın Apple Store yeniden açılacak, ancak bunların hepsi tam hizmet vermeyecek. Bazı mağazalar müşterilerle yalnızca mağaza dışı etkileşime izin verecek şekilde açılacak.

Bu haftanın ardından dünya genelindeki 510 Apple Store’un yaklaşık yarısının tekrar açılmış olması bekleniyor. Türkiye’deki Zorlu Center ve Akasya AVM’de yer alan iki Apple Store’un da Haziran ayı içerisinde açılması sürpriz olmaz.