iOS iPadOS Uygulamalar

iOS 13’te uygulamalar nasıl güncellenir?

iOS 13 ve iPadOS 13 sürümlerinden önce uygulamaları elle güncellemek için App Store’daki güncellemeler sekmesine tıklamak yeterli oluyordu. Yeni sürümlerde ise artık bu sekme bulunmadığı için uygulamaların nereden güncelleneceği kafa karıştırıcı olabiliyor.

Apple iOS 13 ve iPadOS 13 sürümlerinde otomatik güncellemeleri açık halde sunuyor. Böylece kullanıcılar farkına bile varmadan uygulamaların en güncel sürümlerini kullanabiliyor.

Ancak bazen otomatik güncellemeleri beklemeden kendimiz uygulamaları güncellemek isteyebiliyoruz. Bu durumda şu adımları izlemek gerekiyor:

  1. App Store’u açın
  2. Herhangi bir sekmenin sağ üst kısmında yer alan profil simgenize dokunun
  1. En son güncellemeleri gördüğünüzden emin olmak için ekranı aşağı çekerek yenileyin ve ister “Tümünü Güncelle” düğmesine basarak, isterseniz de uygulamaların yanında yer alan “GÜNCELLE” düğmesine basarak istediğiniz uygulamaları güncelleyin

İlk iki adım yerine ana ekrandan da direkt güncellemelere gitmenin bir yolu bulunuyor. Haptic Touch özelliği sayesinde eğer App Store uygulama simgesine uzun basarsanız açılan Hızlı Eylemler menüsünden “Güncellemeler”i seçebilirsiniz.