iPod Mac

Klasik kabul edilen Apple aygıtlarına yenileri eklendi

Apple, klasik ve satıştan kaldırılmış ürünler listesine bazı Mac ve iPod modellerini ekledi.

iPhone, iPad, iPod veya Mac aygıtlarının son üretim tarihinin üzerinden 5 yıl geçene kadar Apple bu aygıtlara servis desteği sunuyor. Son üretiminin üzerinden 5 yıl ile 7 yıl arasında bir süre geçen ürünlere klasik ürünler adını veren Apple, envanterde gerekli parçaların bulunması veya yasalar tarafından servis vermenin zorunlu kılınması halinde klasik ürünlere de servis desteğini sürdürüyor.

İlgili aygıtın son üretim tarihinin üzerinden 7 yıl geçmişse Apple bu aygıtları teknolojik açıdan eski olarak kabul ediyor ve satıştan kaldırılmış olarak adlandırıyor. Bu ürünlere donanım servisleri istisnasız olarak sonlandırılıyor.

Apple dünya genelinde klasik kabul edilen ürüler listesine son olarak şu Mac ve iPod modellerini ekledi:

  • MacBook Air (11 inç, 2013 Ortası)
  • MacBook Air (11 inç, 2014 Başı)
  • MacBook Air (13 inç, 2013 Ortası)
  • MacBook Air (13 inç, 2014 Başı)
  • MacBook Pro (Retina, 13 inç, 2014 Ortası)
  • Mac mini Server (2012 Sonu)
  • iPod touch (5. nesil)

Bu listede yer alan Mac modellerinin hepsi en güncel işletim sistemi sürümü olan macOS Catalina 10.15‘i destekliyor.

Listedeki tek iOS aygıtı olan beşinci nesil iPod touch ise iOS 9.3.5 sürümüyle son iOS güncellemesini aldı. 2015’te satıştan kaldırılan beşinci nesil iPod touch modelinin yerini aynı gün satışa sunulan altıncı nesil iPod touch aldı. iOS 13 desteklemeyen altıncı nesil iPod touch da 2019’da tamamen satıştan kaldırılarak yerini aynı gün satışa sunulan ve hala satışı devam eden yedinci nesil iPod touch’a bıraktı. Bu tabloya bakınca altıncı ve yedinci nesil iPod touch modellerinin uzun bir süre daha servis desteğine sahip olacağını söyleyebiliriz.