AirPods

Apple’ın kulak üstü kulaklığı da AirPods adını kullanacak

Apple’ın AirPods Pro’nun ardından AirPods ailesini daha da genişletmesi beklenen bir şey. Apple sızıntılarını paylaşan Jon Prosser’a göre Apple’ın kulak üstü kulaklığı da AirPods ailesine dahil olacak ve AirPods Studio adını kullanacak.

Jon Prosser kulak çevresini kaplayan bir tasarımla karşımıza çıkacak AirPods Studio’nun B515 kod adına sahip olduğunu ve $349 fiyatla satışa sunulacağını söylüyor. Şu anda $349,95 fiyatıyla satılan kablosuz Beats Studio3 modeli ülkemizde Apple tarafından 2299 TL’ye satılıyor. AirPods Studio’nun Türkiye fiyatının da 2299 TL civarında olmasını bekleyebiliriz.

AirPods Studio modelinin 2020 ortalarında seri üretime başlayıp sonbahar gibi tanıtılması bekleniyor. Bu modelde de AirPods Pro ve Beats Solo Pro modellerindeki gibi gürültü engelleme ve şeffaf mod özelliklerinin bulunması olası.

AirPods Studio’da da diğer AirPods modellerindeki Apple aygıtları arasında hızlı geçiş yapma gibi kullanımı kolaylaştıracak özellikler bulunmasını bekleyebiliriz. Örneğin Beats Solo Pro’da bulunan kulaklığın katlanmasına göre gücün otomatik açıp kapatılması özelliği bu modelde de bulunacaktır.

Apple’ın AirPods ile ilgili gelecek planları AirPods Studio ile bitmiyor. Şu ana kadar paylaşılan sızıntılara göre AirPods Studio’nun yanında 2020’nin ikinci yarısında BeatsX tarzı bir AirPods modeli de tanıtılacak. 2021’in ilk yarısında mevcut giriş modelinin yerini alacak üçüncü nesil AirPods, 2021’in ikinci yarısındaysa ikinci nesil AirPods Pro bekleniyor.