Aksesuarlar

Magic Keyboard’a bir de böyle bakın

iFixit iPad Pro için Magic Keyboard’u parçalarına ayırarak incelemeden önce X-ray firması Creative Electron ile işbirliği gerçekleştirerek bize Magic Keyboard’un içini gösteriyor.

11 inç iPad Pro modelleriyle uyumlu olan Magic Keyboard’un X-ray’inde ilk göze çarpan şey oldukça fazla sayıdaki mıknatıslar oluyor. Bu klavyenin bütün incelemelerinde bu mıknatısların inanılmaz güçlü olduğuna değiniliyor, hatta birçok YouTuber Magic Keyboard’u klavye kısmından tutup sertçe sallamalarına rağmen iPad Pro’nun güvenli bir şekilde yerinde kaldığını bizlere gösteriyor. Tuşlarda kullanılan makas tipi mekanizma da X-ray’de rahatlıkla görülüyor.

iPad için Magic Keyboard kılıfının x-ray görüntülerinde izleme dörtgeninin iki yanında geniş metal plakalar dikkat çekiyor. Bunların klavyeyi kullanırken kılıfın iPad’in ağırlığıyla devrilmesini önlemek için yerleştirilen ağırlıklar olduğu tahmin ediliyor. Magic Keyboard kılıfının iPad Pro’lardan daha ağır olmasının sebebi de bunlar.

Magic Keyboard’un incelemelerde öne çıkan bir diğer özelliği de izleme dörtgeninin her tarafına tıklanabilmesi olmuştu. Mevcut MacBook modellerinde ve Magic Trackpad 2’de olduğu gibi basınç algılamalı bir sistem yerine eski usül düğmeli sistem kullanan aksesuarın trackpad’inde her tarafa eşit tıklanabilirliği sağlamak için çok sayıda düğme bulunuyor.

iPad Pro için Magic Keyboard hem 2018 hem de 2020 iPad Pro modelleriyle uyumlu. Türkiye’de 1. ve 2. nesil 11 inç iPad Pro ile uyumlu olan Magic Keyboard 2299 TL’ye, 3. ve 4. nesil 12.9 inç iPad Pro ile uyumlu Magic Keyboard 2699 TL’ye satılıyor.