AirPods

AirPods Pro yazılımı güncellendi

Apple, AirPods Pro modelinin yazılımını güncelledi. Yeni sürüm numarası 2D15.

AirPods modellerinin yazılımını elle güncellemenin bir yolu yok. Güncellemeler AirPods bir iPhone ya da iPad’e bağlıyken otomatik olarak gerçekleşiyor. AirPods Pro’nuzun güncellenip güncellenmediğini kontrol etmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. AirPods Pro’nuzu iPhone ya da iPad’inize bağlayın.
  2. Ayarlar uygulamasını açın.
  3. Genel’ dokunun.
  4. Hakkında’ya dokunun.
  5. Aşağıda yer alan AirPods Pro’nuza verdiğiniz ada dokunun.

Bu ekranda AirPods Pro’nuz hakkında Üretici, Model Numarası, Seri Numarası, Firmware Sürümü ve Donanım Sürümü bilgileri görünecek. Firmware Sürümü olarak 2B588 veya 2C54 yazıyorsa henüz güncelleme gerçekleşmemiş, Firmware Sürümü 2D15 olarak görünüyorsa AirPods Pro’nuz en güncel sürüme yükseltilmiş demektir.

AirPods Pro, 2B588 sürümünün ardından 2C54 sürümüne güncellendi ancak aktif gürültü engelleme özelliğiyle ilgili şikayetlerin ardından Apple 2C54 sürümünü geri çekti. Bu güncellemeye kadar AirPods Pro yazılımı 2C54’e yükseltilmiş olan kullanıcılar bu sürümde takılıp kalmıştı. 2D15 sürümünden en büyük beklenti aktif gürültü engelleme özelliğini önceki sürümden daha iyi hale getirmesi.

Şikayetlere rağmen Mac için AirPods uygulaması geliştiren Guilherme Rambo 2C54 ve 2D15 sürümlerini karşılaştırdığında aktif gürültü engelleme konusunda herhangi bir fark hissetmediğini ve ikisinin de iyi çalıştığını belirtiyor.