Apple iOS iPadOS macOS tvOS watchOS

WWDC 22 Haziran’da başlayacak

Apple bugün yayınladığı basın bülteniyle online formatta düzenlenecek 2020 Apple Dünya Geliştiriciler Konferansı’nın ne zaman yapılacağı sorusu yanıt buldu. WWDC20, 22 Haziran’da düzenlecek açılış konuşmasıyla başlayacak.

Apple, WWDC 2020’de iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7, tvOS 14 ve macOS 10.16 olmak üzeren işletim sistemlerinin gelecek sürümlerini tanıtacak. Apple’ın pazarlamadan sorumlu yöneticisi Phil Schiller, bu yıl düzenlenecek WWDC’nin 23 milyon geliştiriciyi bir araya getirerek konferans tarihinde görülmemiş büyüklükte olacağını belirtiyor.

Bu yıl 31. kez düzenlenecek olan WWDC koronavirüs salgını nedeniyle tamamen online olarak gerçekleştirilecek. Her yıl olduğu gibi WWDC videoları bütün geliştiricilere ücretsiz olarak sunulacak. Bu yılı farklı kılan şey ise normalde katılım kurasını kazanıp $1599 ücret ödeyerek WWDC’ye giden geliştiricilerin olmaması. Bütün geliştiricilerin ücretsiz olarak faydalanabileceği WWDC 2020’de normal zamanda karşılıklı etkileşim gerektiren bazı oturumların nasıl düzenleneceği de hala merak konusu.

Daha önceki yıllarda olduğu gibi öğrenciler WWDC 2020’de de unutulmuyor. Geçen yıl WWDC’ye 37 ülkeden 350 öğrencinin katıldığını belirten Craig Federighi, bu yıl sanal ortamda gerçekleşecek WWDC20 için de öğrencilerin katılabileceği bir yarışma düzenleyeceklerini açıkladı. Öğrencilerin Türkiye saati ile 18 Mayıs 9:59’a kadar katılabileceği bu yarışmanın kazananları WWDC20 ceket ve rozet seti ile ödüllendirilecek.

Apple, önceki yılların aksine WWDC’nin ne kadar süreceği konusunda bir bilgi vermedi. Online formatta düzenlenmesi nedeniyle bütün oturumları bir haftaya sığdırmak yerine daha uzun bir süreye yayması mümkün olabilir.