iOS watchOS

iOS 13.5 ile Acil Durum aramalarında Tıbbi Kimlik paylaşılabilecek

Bugün dördüncü beta sürümü yayınlanan iOS 13.5 güncellemesinin bir yeniliği daha ortaya çıktı. iPhone ve Apple Watch aygıtlarında uzun bir süredir bulunan Tıbbi Kimlik, yeni özellik sayesinde Acil Durum aramalarında otomatik olarak paylaşılarak acil durum personelinin işini kolaylaştırabilecek.

Tıbbi Kimlik özelliği telefonun kilidini açmaya gerek kalmadan kullanıcı hakkındaki önemli sağlık bilgilerinin öğrenilmesini mümkün kılan bir özellik. Ayrıca Tıbbi Kimlik’te yer alan acil durum kişileri de gereken durumlarda kullanıcının yakınlarıyla iletişime geçebilmenin yanında acil durum araması yapıldığında bu kişilere otomatik olarak haber verilip konumunuzun paylaşılmasını sağlıyor.

watchOS 6.2.5 veya iOS 13.5 ile acil durum araması yapıldığında eğer önceden izin verilmişse Tıbbi Kimlik’te yer alan bilgiler acil çağrı merkeziyle paylaşılarak işlemlerin hızlanması sağlanabilecek.

Eğer Ayarlar -> Gizlilik -> Konum Servisleri -> Sistem Servisleri menüsünde yer alan Acil Aramalar ve SOS seçeneği kapatılmışsa bu özelliğin çalışmadığı belirtiliyor.