iPhone

iPhone SE en hızlı Android telefonlardan daha hızlı

Apple’ın CEO’su Tim Cook 2020 mali yılı ikinci çeyrek sonuçlarının değerlendirildiği görüşme sırasında yatırımcıların sorularını cevaplarken iPhone SE satışlarıyla ilgili bir soruya verdiği cevapta yeni iPhone SE’nin en hızlı Android telefonlardan bile daha hızlı olduğuna dikkat çekti.

Tim Cook, iPhone SE’nin dünyanın her bölgesine hitap eden bir model olduğunu, özellikle de ortalama gelirin daha düşük olduğu bölgelerde daha fazla talep görmesini beklediğini söylüyor. iPhone SE’nin birçok kullanıcının iOS’e geçmesini sağlayacağını tahmin eden Tim Cook en iyi iPhone’larla aynı çipe sahip olmasına dikkat çekerek en hızlı Android telefonlardan daha hızlı olduğunu belirtiyor.

iPhone SE’nin fiyat politikalarında bir değişiklik anlamına gelmediğini belirten Tim Cook, birinci nesil iPhone SE’yi hatırlatarak Apple’ın daima en iyi ürünleri en uygun fiyatlara satmayı amaçladığını söylüyor.

Geekbench 5 puanlarına bakıldığında Tim Cook’un iPhone SE’nin performansı konusunda haklı olduğu görülüyor. A13 çipine sahip ikinci nesil iPhone SE’nin Geekbench puanlarına göre en hızlı Android telefon olan ve Qualcomm Snapdragon 865 kullanan Samsung Galaxy S20 Ultra 5G modeliyle karşılaştırması şöyle:

Tek Çekirdek Çoklu Çekirdek
iPhone SE (2. nesil)
A13, 2.65 GHz, 6 çekirdek
1330 3325
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G
Snapdragon 865, 1.8 GHz, 8 çekirdek
838 3103

Geekbench skorları incelendiğinde iPhone SE’nin sadece daha hızlı olmakla kalmayıp önemli bir fark attığı da görülüyor. Çoklu çekirdek kullanan işlemler için aradaki fark daha az olsa da telefonda gerçekleştirdiğimiz işlemlerin çoğunda tek çekirdek performansının daha önemli olduğu göz önünde bulundurulduğunda Android telefonların yeni iPhone SE’nin hızına uzun bir süre daha yetişemeyeceğini söylemek yanlış olmaz.