iPhone

iPhone SE Plus 2021’in ikinci yarısına ertelenmiş olabilir

Apple ürünleri hakkındaki öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo iPhone SE Plus modelinin 2021 yılının ikinci yarısından önce tanıtılmayacağını söylüyor.

4.7 inç ekran boyutuyla ve Touch ID’li ana ekran düğmesiyle eski iPhone kullanıcılarına hitap eden ikinci nesil iPhone SE modelinin büyük ekranlısı olarak karşımıza çıkması beklenen iPhone SE Plus’ı Ming-Chi Kuo beklentilerimizden farklı bir şekilde resmediyor. Buna göre iPhone SE Plus 5.5 inç ve 6.1 inç tam ekran tasarıma sahip olacak. Mevcut iPhone SE modelindeki gibi Face ID yerine Touch ID’ye sahip olacak ancak ana ekran düğmesi bulunmayacak ve Touch ID kilit tuşuna entegre olacak. Ayrıca Face ID olmadığı için ekranın üst kısmındaki çentik küçülecek.

Eğer Ming-Chi Kuo’nun anlattıkları doğruysa bu model birinci ve ikinci nesil iPhone SE modellerinden tamamen farklı bir mantıkla geliştirilecek ve SE modelleriyle tek ortak noktası diğer modellere göre daha ucuz bir fiyata sahip olması olacak.

Geçtiğimiz günlerde yakında iPhone SE Plus hakkında bilgi vereceğini duyuran Jon Prosser’ın bahsettiği model ile Ming-Chi Kuo’nun iPhone SE Plus olarak adlandırdığı modellerin farklı iki cihaz olma ihtimali de bulunuyor.

GÜNCELLEME: Jon Prosser Twitter’daki bir takipçisinin sorusunu yanıtlarken iPhone SE Plus konusunda Ming-Chi Kuo ile hemfikir olduğunu belirtti. Prosser Mart 2021’de çıkması planlanan modelin daha ileri bir tarihe ertelendiği ancak yine de A13 Bionic çipiyle geleceğini söylüyor. 4.7 inç ekranlı iPhone SE’nin de gelecek yıl yenilenmeyeceğini de belirtiyor.