Aksesuarlar iPhone

Yeni iPhone SE iPhone 8 ve iPhone 7 kılıflarıyla uyumlu mu?

iPhone 8 tasarımına sahip yeni iPhone SE’nin tanıtılmasının ardından merak edilen noktalardan biri de iPhone SE’nin iPhone 8 ve iPhone 7 kılıflarıyla olan uyumluluğu.

İkinci nesil iPhone SE modelinin tanıtılmasının ardından Apple Online Store’a iPhone SE kılıfları eklendi. İlk başta kılıfların sadece yeni iPhone SE ile uyumlu olduğu yazdığı için akıllarda aynı boyutları kullanmasına rağmen iPhone SE’nin iPhone 8 kılıflarıyla uyumluluğunun önüne geçen bir şey mi var düşüncesi belirdi. Apple’ın The Verge’e yaptığı açıklamada iPhone SE’nin iPhone 8 için üretilmiş kılıflarla uyumlu olacağını belirtmesi ve ardından Apple Online Store’daki iPhone SE kılıflarına iPhone 8 ve iPhone 7 modelleriyle uyumluluk bilgisinin eklenmesi duruma açıklık getirdi.

Apple’ın yeni iPhone SE kılıfları ve iPhone 8 kılıfları arasında belirgin bir fark bulunuyor. Kılıfın arkasındaki Apple logosu iPhone SE için üretilen yeni kılıflarda iPhone SE’deki gibi tam ortada yer alıyor, eski kılıflarda da arkadaki logo ilgili modeldeki logoyla aynı konumda yer alıyordu.

İkinci nesil iPhone SE’nin iPhone 8 ve iPhone 7 kılıflarıyla uyumlu olmasının önemli bir avantajı da bu modeller için üretilen pil kılıflarının da iPhone SE ile kullanılabilecek olması. Apple’ın iPhone 7 için ürettiği Smart Battery Case de iPhone SE ile uyumlu. iPhone SE ile bu Smart Battery Case’i kullanacak olanların dikkat etmesi gereken iki nokta var. Öncelikle bu kılıf iPhone SE’de bulunan kablosuz şarj özelliğine sahip değil, dolayısıyla bu kılıf takılıyken telefonunuzu kablosuz olarak şarj etmemelisiniz. Bunun yanında bu kılıfta iPhone SE’nin hızlı şarj özelliği de bulunmuyor. Eğer 18 W adaptör ile telefonunuzu hızlı şarj etmek isterseniz kılıfı çıkarmanız gerekecek. Bu eksiklerden dolayı iPhone 7 için Smart Battery Case Apple Online Store’da iPhone 8 ve iPhone SE ile uyumsuz olarak görünüyor.

Sonuç olarak yeni iPhone SE’nizle iPhone 8 veya iPhone 7 için üretilmiş kılıfları kullanacaksanız bu iki noktaya dikkat etmeniz gerekiyor.

  • Kılıflar iPhone SE modelinde bulunan kablosuz şarj özelliğini etkilememeli ve şarj aletiyle telefon arasında başka bir nesne bulunmamalı. Özellikle cüzdan tarzı kılıflar kullanacaksanız kablosuz şarj esnasında telefonla şarj aleti arasında kalan kartların RFID çipleri hasar görebilir.
  • Pil kılıfları iPhone SE’nin hızlı şarj özelliğinin kullanılmasını önleyebilir.