iPhone

Yeni iPhone SE’nin RAM ve pil kapasitesi ortaya çıktı

Dün tanıtılan ikinci nesil iPhone SE hakkında detaylı bilgiler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Telefonun tanıtılmasının ardından özellikle Apple’ın hiçbir zaman açıklamadığı RAM ve pil kapasitesi bilgileri merak edildi. 9to5Mac’in China Telecom’a dayandırdığı haberine göre yeni iPhone SE’de 3 GB RAM ve 1821 mAh pil bulunuyor.

iPhone 11 ve iPhone 11 Pro modellerinde de bulunan A13 Bionic çip kullanan iPhone SE’nin bu modellerdeki 4 GB RAM yerine 3 GB RAM’e sahip olmasının tek lensli kamera sisteminden kaynaklandığı düşünülüyor ve iPhone 11 modellerinde kamera uygulaması en fazla RAM tüketen uygulamalardan biri olarak gösteriliyor. Eğer bu tahmin doğruysa yeni iPhone SE’nin 1 GB daha az RAM’e sahip olmasının ciddi bir etkisi görülmeyecektir.

Apple, iPhone SE’nin pil ömrünün iPhone 8 ile yaklaşık olarak aynı olduğunu belirtmişti. Şimdi ortaya çıkan 1821 mAh kapasite bilgisi de iPhone SE ve iPhone 8’in pil kapasitelerinin aynı olduğunu gösteriyor. Apple’ın iPhone SE için pil ömrü tahminleri şu şekilde:

  • Video oynatma: 13 saate kadar
  • Online video izleme: 8 saate kadar
  • Ses çalma: 40 saate kadar

Her ne kadar bu bilgilerin doğru olduğu düşünülse de yeni iPhone SE’nin satışa çıkmasıyla ve özellikle iFixit tarafından incelenmesiyle birlikte kesin bilgilere ulaşabileceğiz. Henüz ülkemizde ne zaman satışa sunulacağı açıklanmayan iPhone SE’nin fiyatlarıysa şöyle:

64 GB ₺5299
128 GB ₺5749
256 GB ₺6599