iOS iPadOS

iOS 13.3 ile gelen İletişim Sınırları özelliğinin açığı bulundu

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan iOS 13.3 güncellemesiyle kullanıcılara sunulan İletişim Sınırları özelliği ebeveynlere çocuklarının iletişim kurabilecekleri kişileri kısıtlama imkanı sunuyor. Bu özelliği içeren iOS 13.3 sürümünün yayınlanmasından kısa bir süre sonra çocukların kısıtları atlatabileceği yöntemler ortaya çıktı.

CNBC’nin haberine göre eğer kişileri iCloud ile eşzamanlama kapalıysa iletişim sınırlarının uygulandığı aygıta bilinmeyen numaralardan gelen mesajlar veya aramalar sonucunda bu numarayı yeni kişi olarak ekleyip kısıt olmadan iletişim kurmak mümkün oluyormuş.

İletişim sınırlarını atlatmanın bir başka yolunun da Apple Watch üzerinden Siri ile arama yapma veya mesaj gönderme olduğu belirtiliyor. Bu yöntemin çalışması içinse Atıl Süre özelliğinin kapalı olması gerekiyor.

Apple’ın CNBC’ye yaptığı açıklamada bu yöntemlerin önüne geçmenin mümkün olduğu ve standart ayarlar kullanıldığında bunların çalışmadığı söyleniyor, ayrıca bu yöntemlerin tamamen önüne geçecek olası bir iOS 13.3.1 güncellemesinin de yolda olduğu belirtiliyor.