Apple iPhone

Apple’ın bünyesine kattığı yeni girişim sayesinde iPhone çok daha iyi fotoğraf çekecek

Bloomberg’in haberine göre Apple, Birleşik Krallık merkezli Spectral Edge adlı girişimi bünyesine kattı. Bu girişim makine öğrenimi yardımıyla fotoğrafları gerçek zamanlı olarak iyileştirebilen bir teknik üzerinde çalışıyor.

Spectral Edge girişiminin algoritması 2014 yılında East Anglia Üniversitesinde gerçekleştirilen bir akademik araştırma sonucunda oluşturulmuş. Standart fotoğraflarla kızılötesi görüntüyü birleştirerek çalışan bu algoritma sayesinde düşük ışıkta çekilen fotoğraflar daha keskin hale getirilebiliyor ve renklerin doğruluğu artırılabiliyor. Apple’ın bu algoritmayı ilk kez iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modelleriyle sunduğu Gece Modu ve Deep Fusion özelliklerini daha iyi hale getirmek için kullanması bekleniyor.

Apple henüz bu satın almayı doğrulamadı ve ödenen ücret konusunda bir bilgi verilmedi. Apple’ın son zamanlarda bünyesine kattığı girişimler arasında dijital pazarlama girişimi DataTiger ve sürücüsüz araba girişimi Drive.ai bulunuyor. Apple’ın CEO’su Tim Cook, Mayıs ayında yaptığı açıklamada, son altı ay içinde 20-25 şirketi bünyelerine kattıklarını belirtmişti.