iOS iPadOS

iOS 13.3 betasında Memoji çıkartmaları Emoji klavyesinden kaldırılabiliyor

iOS 13.3 betasında keşfedilen özelliklerden biri de Emoji klavyesinden Memoji ve Animoji çıkartmalarını kaldırma seçeneği oldu.

iOS 13 güncellemesiyle birlikte Memoji ve Animoji Face ID’ye sahip olmayan aygıtlarda da kullanılabilir hale gelmişti. Yüz tanıma sistemine sahip olmayan aygıtlarda Memoji ve Animojiler yalnızca çıkartma olarak kullanılabiliyor. Bu hamleyle birlikte Memoji çıkartmaları Emoji klavyesinde sık kullanılanlar bölümüne eklendi.

Memoji ve Animoji çıkartmalarının Emoji klavyesine eklenmesi bazı kullanıcıların hoşuna gitse de bazı kullanıcıları rahatsız etmişti. Bunun sonucunda Apple’ın iOS 13.3 güncellemesiyle birlikte Emoji klavyesindeki Memoji çıkartmalarını kaldırabilme seçeneği sunması bu kullanıcıları da mutlu edecektir.

Eğer Memoji çıkartmalarından rahatsız oluyorsanız iOS 13.3 güncellemesini bekleyene kadar geçici bir çözüm kullanabilirsiniz. Emoji klavyesindeki sık kullanılanlar ikonuna bir kez dokunarak çıkartmaları geçici olarak gizleyebilirsiniz. Bu şekilde bir sonraki sefer emoji klavyesini açtığınızda çıkartmalar sol tarafta kalarak görünmeyecektir.

İlk iOS 13.3 betasında bulunan tüm değişiklikler için ilgili yazımıza göz atabilirsiniz.