iOS iPadOS

İlk iOS 13.3 betasındaki değişiklikler neler?

Apple dün iOS 13.3, iPadOS 13.3, watchOS 6.1.1 ve tvOS 13.3 sürümlerinin ilk betalarını yayınladı. iOS 13.3 ve iPadOS 13.3 sürümlerinin ilk betalarında keşfedilen değişiklikleri bu yazıda topladık.

Bazı kullanıcıların iOS 13.2 sürümüyle birlikte yaşamaya başladığı arka plandaki uygulamaların çabuk kapanma sorunu iOS 13.3 ile düzeltilmiş, ancak bazı kullanıcılar iOS 13.2 sürümünden daha iyi olmasına rağmen bellek yönetiminin hala daha eski sürümlerdeki performansı gösteremediğini belirtiyor.

iOS 13.3 ile birlikte ekran süresine iletişim sınırları özelliği gelecek. Bu özellik sayesinde çocuğunuzun hangi saatlerde kimlerle iletişime geçebileceğini kontrol edebileceksiniz.

Bazı kullanıcıları rahatsız eden Memoji çıkartmalarının Emoji klavyesinin sık kullanılanlar bölümünde yer alması da iOS 13.3 ile birlikte kapatılabilir olacak.

iOS 13.3 betasında farkedilen ufak değişikliklerden biri de Watch uygulamasının ikonunda yer alan Apple Watch’un Digital Crown’unun renginin siyahtan griye çevrilmesi oldu.

Bu yeniliklerin dışında iOS 13.3 betasındaki hatalardan birisi de Beats Solo Pro modelinin PID’sinin bulunmaması olmuş. Bu nedenle ilk iOS 13.3 betasında iOS 13.2’deki Beats Solo Pro desteği bulunmuyor. AirPods Pro modeli içinse böyle bir sorun yok ve iOS 13.2 sürümünde olduğu gibi kullanılabiliyor.