iPhone

iPhone SE 2 modelinin ekranını LG üretecek

The Elec sitesinin haberine göre Apple’ın 2020’nin başlarında çıkarması beklenen iPhone SE 2 olarak anılan modelin ekran üretimini LG üstlenecek.

Habere göre başlarda ucuz segmentte yer alacak bu modelin ekran üretimiyle ilgilenmeyen LG Display daha sonra yeniden yapılanma sürecine girmesinin de etkisiyle seçici davranamamış ve iPhone SE 2 olarak anılan modelin LCD ekran üretimi için Apple ile görüşmelere başlamış.

ABD fiyatının $399 olacağı konuşulan iPhone SE 2’nin LCD ekrana sahip olması da fiyat beklentisiyle uyuşuyor. Ana hatlarıyla iPhone 8’e benzemesi beklenen modelde A13 Bionic çip ve 3 GB RAM bulunacağı düşünülüyor.

iPhone SE’nin aksine 4.7 inç ekran boyutuna sahip olacağı söylenen modelin isminin de bu sebeple iPhone SE 2 olmayacağı savunuluyor ve iPhone 8s veya iPhone 9 olarak karşımıza çıkması bekleniyor.

Apple, iPhone 11 ve iPhone 11 Pro gibi isimlerin kullanıldığı bir dönemde aynı çipi kullanan bu telefonun birkaç nesil geriden geliyormuş gibi görünmesini istemeyeceği için 8s ve 9 gibi adlandırmalardan kaçınacaktır diye düşünüyorum, fakat model isimlerinin pazarlama stratejisine göre kararlaştırıldığını düşünürsek bu şekilde bir mantığa oturtmaya çalışmak da doğru olmayabilir.