iOS iPhone

iOS 13’teki koyu mod iPhone’ların pil ömrünü uzatıyor

Youtube’daki PhoneBuff kanalında yayınlanan videoda iOS 13’teki sistem geneli koyu mod özelliğinin OLED ekrana sahip iPhone’ların pil ömrünü uzattığı görülüyor.

Yapılan testte OLED ekrana sahip olan iPhone Xs kullanılıyor ve ekran parlaklığı 200 nite ayarlanıyor. Testte koyu mod desteğine sahip olan Mesajlar, Twitter, YouTube ve Google Maps uygulamalarının her biri iki saat boyunca kullanılıyor. Test edilen son uygulama olan Google Maps kullanılırken ve toplamda 7 saat 33 dakika geçmişken açık mod kullanan iPhone Xs’nin pili bitiyor. Bu noktada koyu mod kullanan iPhone Xs’nin yaklaşık %30 şarjı olduğu belirtiliyor.

Videoda ayrıca ekran parlaklık düzeyinin koyu modun tasarrufunda etkili olduğu belirtiliyor. Parlaklık daha yüksek değerlere ayarlandığında koyu mod kullanmanın avantajı da artıyor.

Koyu modun pil ömrüne etkisi yalnızca OLED ekran kullanan iPhone’lar için geçerli. Şu ana kadar tanıtılan iPhone’lardan iPhone X, iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modelleri OLED ekrana sahip. LCD ekranlar renklerden bağımsız olarak tüm pikselleri aydınlatan arka ışığa sahip olduğu için koyu mod LCD ekrana sahip iPhone’lar için pil ömrü konusunda avantaj sağlamıyor.