iOS

iOS 11 ile App Store yepyeni bir tasarıma kavuşuyor

Apple, iOS 11 ile cihazlarımızın en önemli parçası olan uygulamaları indirdiğimiz App Store’u baştan sona yeniliyor. App Store yeniden tasarlanırken gün geçtikçe sayıları hızla artan uygulamaların ve oyunların bulunabilirliğini artırmak amaçlanmış.

Bugün sekmesi

App Store’un ilk zamanlarında olduğu gibi kullanıcıların her gün merak içinde App Store’u açarak o günün öne çıkan yeni uygulamalarını ve oyunlarını görebileceği bir sayfa olarak tasarlanan Bugün sekmesi App Store editörleri tarafından özel olarak hazırlanacak. Her gün yenilenecek bu sekmede yeni uygulamaların dışında uygulama koleksiyonları ve haberler de yer alacak.

Oyunlar sekmesi

Tamamen oyunlara ayrılan bu sekmede App Store’daki popüler oyunlar ve ilgi çekici yeni oyunlar yer alıyor. Popüler Ücretli ve Popüler Ücretsiz listelerinin yanında belirli konulara göre özel olarak hazırlanmış listeler de bu sekmede bulunabilecek.

Uygulamalar Sekmesi

iOS cihazlarıyla çok fazla oyun oynamayan kullanıcıların en büyük şikayetlerinden biri olan oyunların App Store listelerini işgal etmesi iOS 11 ile çözülecek. Tamamen oyun dışı uygulamalara ayrılan bu sekmede yirmiden fazla kategoriden uygulamalar popüler listelerin yanında özel hazırlanan listelerle kullanıcılar tarafından kolayca keşfedilebilir olacak.

Arama

Yenilenen arama sekmesinde artık editörler tarafından hazırlanan hikayeler, ipuçları ve listeler de arama sonuçlarında yer alacak.

Uygulama ürün sayfası

App Store’un geri kalanı gibi ürün sayfaları da tamamen yenileniyor. Uygulamaların App Store kategorisindeki sıralamaları, oylar ve yorumların görünürlüğü artırılacak. Uygulamalar için artık üç tanıtım videosu yüklenebilecek, bu videolar yerelleştirilebilecek. Ayrıca artık diğer cihazlara ait uygulamalara ve ekran görüntülerine de bakılabilecek.

Ürün sayfalarına ve App Store’a gelecek önemli yeniliklerden biri de uygulama içi satın alımların artık App Store üzerinden başlatılabilmesi olacak. Ürün sayfasında veya editör yazısında tıkladığınız bir uygulama içi satın alım sizi ilgili uygulamaya yönlendirecek ve burada satın alma işlemini tamamlayabileceksiniz.