Uygulamalar

Apple Tasarım Ödülü kazanan uygulamalar

Apple her yıl olduğu gibi WWDC’de Apple Tasarım Ödülü kazanan uygulamaları açıkladı. 2017’nin kazanan uygulamaları ve oyunları şunlar:

Blackbox

Kategori: Oyunlar

Platform: iOS

Blackbox bulmacalarının en iyi tarafı oyunda parmağını kaydırmaya gerek olmaması. Ustaca gizlenmiş ipuçlarını bulmaya uğraşırken çok eğleneceksin. Acaba iPhone’unu sallamak ya da hoparlöre bağırmak yeterli olur mu yoksa daha kurnaz mı davranman gerekiyor? Yaratıcılığın sınırlarını zorlatırken yaşattığı haz ve keyif Blackbox’a Apple Design Award kazandırdı.

Blackbox App Store’dan ücretsiz indirilebilir.

Splitter Critters

Kategori: Oyunlar

Platform: iOS

Genelde çok sevdiğin şeyleri parçalara ayıramazsın. Ama Apple Design Award kazanan bu oyunda küçük yaratıkların uzay gemilerine ulaşmaları için her şeyi kesip biçecek ve yeniden düzenleyeceksin. Tasarım muhteşem, müzik harika! Ama bu oyunun şüphesiz en iyi kısmı ne biliyor musun? Tamamen özgün olması.

Splitter Critters App Store’dan 9,99 TL karşılığında indirilebilir.

Mushroom 11

Kategori: Oyunlar

Platform: iOS

Ekran görüntülerindeki yeşil yaratığı görüyor musun? İsmi Mushroom 11. O durmadan büyüyen bir mantar. Oyundaki yaratıcı bulmacaları çözmek için mantarın belli bölümlerini silip başka yerlerine ekleme yapman ve strateji gereği onu şekilden şekile sokman gerekiyor. Apple Design Award kazanan bu oyunda kusursuz dokunmatik ekran kontrollerinin yardımıyla gerçeküstü bir dünyada yol alarak eşi benzeri olmayan bir deneyim yaşayacaksın.

Mushroom 11 App Store’dan 17,99 TL karşılığında indirilebilir.

Old Man’s Journey

Kategori: Oyunlar

Platform: iOS

Apple Design Award kazanan bu oyun en iyi hikayelerin sözcüklere ihtiyaç duymadığını kanıtlıyor. Oyunun yaratıcısı Broken Rules, elle çizilmiş bir dünyada aniden gelişen duygu yüklü bir hikayenin kapılarını aralıyor. Gizli yolların ortaya çıkması için doğanın seyrini değiştirmek oyunu büyüleyici ve dinlendirici kılıyor. Hikaye kitabını andıran sahnelerde ilerlemekten ve karakterin hafızasında yer eden dokunaklı anıları keşfetmekten büyük keyif aldık. O unutulmaz günleri kahramanımıza tekrardan yaşatmak için dağları yerinden oynatmaya hazırız!

Old Man’s Journey App Store’dan 17,99 TL karşılığında indirilebilir.

Severed

Kategori: Oyunlar

Platform: iOS

Severed’ın sıra dışı bir oyun olduğunu fark etmen birkaç dakikanı alabilir. Ama aileni kurtarmak için vakit kaybetmeden oyunun doğrudan içine dalıp savaş becerilerinde ustalaşman ve tehlikelerle dolu sihirli bir ülkede yolculuk yaparken bazı kopmuş kol ve bacakları toplaman gerekecek. Dediğimiz gibi, tuhaflıklar seni bekliyor. Ama Apple Design Award kazanan bu muhteşem oyun güçlü atmosferiyle seni büyüleyecek ve sürükleyici bir maceraya taşıyacak.

Severed App Store’dan 9,99 TL karşılığında indirilebilir.

Lake

Kategori: Yaşam Tarzı

Platform: iOS

Apple Design Award kazananı bu uygulamayı açıp boyama yapmaya başladığında bütün stresin saniyeler içinde kayboluyor değil mi? Lake’in en güzel yan etkisi bu. Uygulama sprey boya, özel paletleri ve çok çeşitli özellikleriyle yaratıcılığı geliştiren araçlarla dolu. Favori resimlerimizi önce taşırmadan renklendirmeye çalışıyor sonra ise olağan dışı görünümlere ulaştırıyoruz.

Lake App Store’dan ücretsiz indirilebilir.

Bear

Kategori: Üretkenlik

Platform: iOS, macOS

Steinbeck, kalemlere düşkündü; Orwell ise Remington marka daktilosuna sadakatle bağlıydı. Peki ya biz? Biz de Bear’i seviyoruz. Bear, hem en iyi yazı uygulamalarından biri hem de kullanıcıyı teknik karmaşa ve araç çubukları içinde boğmuyor. Notları etiketler sayesinde birbirine kolayca bağlayıp çalışmanı bir çırpıda biçimlendirebiliyorsun. Bu Apple Design Award kazananı uygulamayı özellikle iPad’de kullanmaya bayılıyoruz.

Bear App Store’dan ücretsiz indirilebilir.

Bear Mac App Store’dan ücretsiz indirilebilir.

Kitchen Stories

Kategori:  Yiyecek ve İçecek

Platform: iOS, watchOS, tvOS

Mutfağımızda Apple Design Award kazanan bu uygulamayı kullandığımızda ilham hep yanımızda. Güzel ve şık bu uygulama; muhteşem fotoğraflar, yardımcı videolar ve kolay ipuçları eşliğinde çok zengin tarifler sunuyor. Uygulama aynı zamanda seçtiğin yemek tarifine göre alışveriş listesi de oluşturuyor.

Kitchen Stories App Store’dan ücretsiz indirilebilir.

Things 3

Kategori: Üretkenlik

Platform: iOS, watchOS, macOS

Herkese bir görev yöneticisi gerekli ve Things de herkesin kullanabileceği esneklikte bir uygulama. Bu Apple Design Award kazanan uygulama çok esnek ve kolay, ayrıca basit ama etkili bir arayüze sahip. Hiç kaybolmayan Magic Plus düğmesi yapılacakları uygulamanın herhangi bir noktasından listeye eklemeyi kolay hale getiriyor, öğeleri düzenlemek içinse istediğin yere sürüklemen yeterli. Ciddi çalışmalar için yeterince kapsamlı, kullanımı şaşırtıcı derecede kolay bu uygulamaya sadece bakmak bile çok keyifli.

Things 3 App Store’dan 34,99 TL karşılığında indirilebilir.

Things 3 Mac App Store’dan 184,99 TL karşılığında indirilebilir.

Elk

Kategori:  Seyahat

Platform: iOS, watchOS

Para birimi dönüştürücü gibi basit bir uygulamada devrim niteliğinde değişiklikler yapmak olağan bir şey değil. Ama Apple Design Award kazanan bu uygulama bunu başardı; özellikle de Apple Watch’ta. Elk, para birimini belirlemek için konumunu kullanıyor. Para miktarını yazmana gerek de yok! Sadece ekrana dokunarak seçtiğin miktarın karşılığını anında görebilirsin. Hızlı, sezgisel ve sorunsuz bir deneyim sağlayan bu uygulama yolculuklarında karşılaşabileceğin para birimi sorununu senin için çözecek.

Elk App Store’dan ücretsiz indirilebilir.

Enlight

Kategori:  Fotoğraf ve Video

Platform: iOS

Enlight, fotoğrafları etkili bir biçimde düzenlemenin sadece profesyonellere ait bir iş olmadığını kanıtlıyor. Benzersiz araçlarıyla Apple Design Award kazanan bu uygulama hızlı kesme işlemlerinden üst üste fotoğraf çekerek şaheserler oluşturmaya kadar her şeyi kolaycak hallediyor. Uzmanca tasarlanmış ön ayarlar sana yaratıcı seçenekler sağlıyor. Daha ayrıntılı çalışmak istiyorsan yağlı boyadan maskelemeye ve gelişmiş ton ayarlamalarına kadar her şeyi bu uygulamada bulabilirsin.

Enlight App Store’dan 13,99 TL karşılığında indirilebilir.

AirMail 3

Kategori:  Üretkenlik

Platform: iOS, watchOS, macOS

Herkesin e-posta kullanma alışkanlıkları farklı ancak Apple Design Award kazanan bu uygulamada herkes seveceği bir şeyi mutlaka bulacak. Görünümü muhteşem, özelleştirmesi kolay olan uygulama birçok harika özellikle dolu (sadece Siri’yi kullanarak e-posta gönderme ve iletileri “bitti” olarak işaretleme gibi). Peki ama uygulamanın en sevdiğimiz yanı ne? Daha sonra ilgilenmek istediğimiz iletiler için Ertele ayarını devreye sokabilmek!

Airmail App Store’dan 17,99 TL karşılığında indirilebilir.

Airmail 3 Mac App Store’dan 34,99 TL karşılığında indirilebilir.