iOS Uygulamalar

64-bit desteğine sahip olmayan uygulamalar iOS 11 ile çalışmıyor

Apple, iOS 11 ile işletim sisteminin 32-bit desteğini kesti. Bunun en önemli etkisi 64-bit mimariye sahip işlemcileri bulunmayan iPhone 5, iPhone 5c ve iPad 4 cihazlarının güncellemeyi alamaması olurken uzun süredir güncellenmeyip 64-bit desteklemeyen uygulamaların iOS 11’de çalışmayacak olması da bazı kullanıcılar için çok önemli olabilir.

iOS 11 ile 64-bit desteği olmayan uygulamaları açarken bu uygulamanın iOS 11 ile çalışabilmesi için güncellenmesi gerektiği mesajı çıkıyor. Apple, iOS 10.1’den itibaren 64-bit desteği bulunmayan uygulamaları açarken bu uygulamaların cihazı yavaşlattığı, iOS 10.3’ten itibaren bu uygulamaların iOS’in gelecekteki sürümleri ile çalışmayacağı uyarısını göstermeye başlamıştı.

Sahip olduğunuz uygulamalardan hangilerinin iOS 11 ile çalışmak için güncellemeye ihtiyaç duyduğunu çıkan uyarılarda “Daha Fazla Bilgi”ye dokunarak ya da Ayarlar > Genel > Hakkında> Uygulamalar adımlarını izleyerek görebilirsiniz. Eğer sizin için önemli olan bir uygulama güncellemeye ihtiyaç duyuyorsa iOS 11 yüklemeden önce geliştiricisiyle güncelleme konusunda iletişime geçmeniz veya bir alternatif bulmanız gerekecek.