iPhone

iPhone 8 çok daha büyük bir pile sahip olacak

MacRumors’un haberine göre KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo iPhone 8’in anakart tasarımı sayesinde çok daha büyük bir pile sahip olacağını iddia ediyor. Ming-Chi Kuo iPhone 8’in 4.7 inç iPhone ile benzer boyutlara sahip olacağı ve daha az yer kaplayan anakart tasarımı sayesinde 5.5 inç iPhone ile benzer bir pil ömrüne sahip olacağını söylüyor.

Önümüzdeki 3-5 yılda pil teknolojilerinde önemli bir gelişme beklenmediğini belirten Ming-Chi Kuo anakart boyutunun küçülmesinin yanında OLED ekran kullanılmasının da iPhone 8’in pil ömründe önemli bir gelişme sağlayacağı görüşünde. Kuo iPhone 8’in 2700 mAh kapasitesinde pile sahip olmasını bekliyor. iPhone 7’nin pili 1960 mAh, iPhone 7 Plus’ın pili 2900 mAh kapasiteye sahip.

iPhone 8’in OLED ekran kullanması sayesinde TFT-LCD ekrana sahip 5.5 inç iPhone’a göre pil ömrünün daha fazla olabileceği de düşünülüyor. OLED ekranların siyah pikselleri aydınlatmıyor olması gerçek siyah gösterebilmesini sağlayarak görüntü kalitesini artırırken enerji kullanımını da azaltmakta.