iPhone

Siyah iPhone 7 kullanıcıları soyulmadan şikayetçi

Apple, 7 Eylül’de iPhone 7’yi tanıttığında iPhone 5s’den beri tonlarında değişiklikler olsa da alıştığımız uzay grisi renk seçeneğini kaldırarak siyah ve simsiyah olmak üzere iki yeni renk seçeneği eklemişti. Simsiyah iPhone 7 modelleri için çizilmelere karşı hassas olduğu uyarısında bulunan Apple’ın diğer renkler için buna benzer bir uyarısı yoktu.

Apple destek forumlarında siyah renk iPhone 7 ve iPhone 7 Plus sahibi çok sayıda kullanıcı telefonlarının boyasında soyulma meydana geldiğini fotoğraflarıyla birlikte paylaşmakta. Telefonlarının boyasının az aşınmış bölgelerde bile soyulduğunu iddia edenlerin yanında kılıf kullanmasına rağmen soyulma meydana geldiğini söyleyenler de bulunuyor.

Apple’ın renkli alüminyum seçenekleriyle sunmaya başladığı ilk iPhone olan iPhone 5’ten beri soyulma sorunuyla karşılaşan kullanıcılar bulunsa da siyah renk iPhone 7 modellerinde bu sayının çok daha fazla olduğu söyleniyor. Bu durum siyah-arduvaz renk iPhone 5’lerde görülmüş olan çizilme problemini akla getiriyor. Apple, bu problemin ardından iPhone 5s ile arduvaz yerine uzay grisi rengini kullanmaya başlamıştı. Phil Schiller ise alüminyum ürünlerin kullanım ile çizilip doğal gümüş rengini ortaya çıkarmasının normal bir durum olduğunu belirtmişti.

Telefonlarının boyasında soyulma meydana gelen kullanıcılar bu durum kozmetik bir problem olduğu için Apple’dan değişim talep edemiyor. Bazı kullanıcılar soyulmuş durumdaki iPhone’larını satıp yerine bu sorunun görülmediği renklerden aldıklarını belirtiyor.