iOS Uygulamalar

iOS 11 yalnızca 64-bit uygulamaları destekleyebilir

Apple, 7 Eylül’deki iPhone 7 etkinliğinden önce App Store’daki uygulamaların inceleneceğini ve güncel kurallara uymayan, düzgün çalışmayan uygulamaların App Store’dan kaldırılacağını duyurmuştu. iOS 10.1 güncellemesiyle birlikte 32-bit uygulamaları açarken uygulamanın aygıtı yavaşlatabileceği ve uygulamanın geliştiricisi tarafından güncellemesi gerektiği uyarısı çıkmaya başladı.

Apple’ın geçtiğimiz günlerde yayınladığı ilk iOS 10.3 betasında 32-bit uygulamaları açan kullanıcılar çıkan uyarıda bu uygulamaların iOS’in gelecek sürümlerinde çalışmayacak yazdığını farketti. Gelecek sürümler kesin bir ifade olmasa da bu uyarı Apple’ın iOS 11 ile birlikte 32-bit uygulamaları desteklemeyeceği düşüncesini güçlendirdi.

iOS’te 64-bit uygulamalar iPhone 5s’nin tanıtıldığı Eylül 2013’ten beri desteklenmekte. Şubat 2015’te bütün yeni uygulamalara 64-bit mimariyi destekleme zorunluluğu getirilirken Haziran 2015’ten beri güncellemelerin de 64-bit desteğine sahip olması gerekiyor. Son güncellenme tarihi daha eski olan uygulamalar hala yalnızca 32-bit desteğiyle App Store’da yer almaya devam ediyor ancak iOS 10.3 betasında görülen uyarı bu durumun uzun sürmeyeceğinin habercisi gibi.