Apple Watch

Apple Watch Series 2’ye ait basın açıklaması yayınlandı

Apple, 7 Eylül’de iPhone 7 ile birlikte tanıttığı Apple Watch Series 2‘ye ait basın açıklamasını yayınladı.

Apple Sağlıklı Bir Yaşam İçin Olağanüstü Apple Watch Series 2’yi Tanıttı

50 Metre Suya Dayanıklılık, GPS, İki Kat Daha Parlak Ekran, Çift Çekirdekli İşlemci ve watchOS 3 Özelliklerine Sahip

SAN FRANCISCO — 7 Eylül 2016 — Apple bugün dünyanın en popüler akıllı saatinin yeni neslini, Apple Watch Series 2’yi piyasaya sürdü. Apple Watch Series 2, inanılmaz fitness ve sağlık özelliklerine sahip. Yüzücüler için 50 metre suya dayanıklılık* ve yerleşik GPS sayesinde kullanıcılar şimdi yanlarına iPhone almadan koşuya çıkabilirler. Apple Watch Series 2 ayrıca, çok daha parlak bir ekrana ve güçlü çift çekirdekli işlemciye sahip. watchOS 3’ün performans geliştirmeleri ile birlikte Apple Watch Series 2, üçüncü taraf uygulamalara erişimi, bildirimler almayı ve yanıtlamayı ve rahatlıkla Apple Pay kullanmayı daha da kolay hale getiriyor. Apple Watch Series 2, 16 Eylül Cuma gününden itibaren 25’ten fazla ülkede bulunabilecek.
“Apple Watch’un aldığı tepkiler ve insanların yaşamlarını değiştirme şekli bizi heyecanlandırdı. Fitness ve sağlığa çok önem veriyoruz ve müşterilerimizin Apple Watch Series 2’nin yeni özelliklerini seveceğini düşünüyoruz,” şeklinde konuşan Apple’ın Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jeff Williams şöyle devam etti: “Yeni güçlü çift çekirdekli işlemci, 50 metre suya dayanıklılık ve yerleşik GPS ile Apple Watch Series 2, müşterilerimizin sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı olacak özelliklere sahip.”

Fitness ve Sağlık

Apple Watch Series 2, yüzerken, sörf yaparken veya sadece havuzda oyun oynarken 50 metre suya dayanıklıdır. Apple yüzücüler için, havuz ve açık su için iki yeni egzersiz seçeneği için gerçekleştirdiği yüzlerce saatlik araştırmadan sonra yepyeni algoritmalar geliştirdi. Apple Watch Series 2 yakılan aktif kalori miktarını doğru bir şekilde ölçmek için tamamladığınız tur sayısını hesaplar, ortalama tur hızını takip eder ve kulaç türünü otomatik olarak saptar.
Yerleşik GPS ile Apple Watch Series 2 yürüme, koşma ve bisiklete binme gibi açık hava egzersizleri için kesin mesafeyi, tempoyu ve hızı yanınıza iPhone almaya gerek kalmadan kaydeder. Apple Watch Series 2 kullanıcıların konumlarını hızlı bir şekilde belirlemek için Wi-Fi, GPS ve yerel olarak depolanan uydu verilerini kullandığı için kullanıcılar açık hava egzersizlerini anında yapmaya başlayabilir. Bir açık hava egzersizi tamamlandıktan sonra, iPhone’daki Aktivite uygulamasında hızdaki değişimleri gösteren bir rota haritası görüntülenebilir. Koşarken, yüzmeye giderken veya toplantılar arasında gidip gelirken Apple Watch Series 2’deki Aktivite uygulaması Duruş, Hareket ve Egzersiz halkalarına göre günlük tüm aktiviteyi hesaplar.

Gelişmiş Teknoloji

Apple, Apple Watch için özel tasarlanmış Paket Sistem (SiP) teknolojisine öncülük ediyor ve ikinci nesil S2 çiple bu çığır açan teknolojiyi geliştirmeye devam ediyor. Çift çekirdekli işlemciyle S2 çip performansı yeni bir seviyeye taşıyarak Apple Watch’un yüzde 50’ye kadar daha hızlı olmasını sağlıyor. Ayrıca, iki kata kadar daha büyük grafik performansı sunan yeni bir GPU da eklendi. Apple Watch Series 2’nin çok daha parlak bir ekranı da var. 1.000 nit’te iki kattan daha fazla parlak olması onu Apple’ın şimdiye kadar ürettiği en parlak ekran yapıyor. Bu sayede, güneşli bir günde dışarıdayken önemli bilgileri bir bakışta görmek daha da kolay.

watchOS 3

watchOS 3, arka planda önceden güncellenmiş en son bilgileri gösteren saat kadranından veya yeni Dock’tan favori uygulamaları açmayı daha da kolay hale getiren önemli ölçüde geliştirilmiş performansa sahiptir. Yeni fitness ve sağlık özellikleri arasında, kullanıcıları gün içinde zaman ayırarak gevşemek ve stresi azaltmak için derin nefes egzersizleri yapmaya teşvik edecek şekilde tasarlanmış, çığır açıcı Nefes uygulaması bulunuyor. Aktivite uygulaması şimdi, arkadaşları ve aile üyelerini motive edecek şekilde paylaşma, karşılaştırma ve yarışma özelliklerine de sahip. Tekerlekli sandalye kullanıcıları için özel egzersizlere ek olarak, Aktivite halkalarını tamamlamaları için özelleştirilmiş bir deneyim de var.
Apple Watch Minnie Mouse, Aktivite ve Numaralar gibi yeni saat kadranlarıyla daha da kişisel hale geldi. Yeni bir saat kadranına geçmek için bir kenardan diğerine doğru kaydırmanız yeterli. Ayrıca, iPhone’daki Apple Watch uygulamasında bulunan yeni Kadran Galerisi ile saat kadranlarını özelleştirmek ve üçüncü taraf uygulamaları keşfetmek daha da kolay.

Apple Watch Ürün Serisi

Apple Watch Series 2, tamamen yeni fitness ve sağlık özellikleriyle ve hafif alüminyum veya paslanmaz çelik kasalarıyla sunuluyor ve çok çeşitli yeni muhteşem kayış renkleriyle eşleştirilebiliyor.
Apple Watch Series 1, hafif alüminyum kasaya sahip ve yeni güçlü çift çekirdekli işlemci ve GPU ile ilk Apple Watch’un inanılmaz tüm özelliklerini birleştirerek ve yüzde 50’ye kadar daha hızlı hale hetirerek 1049 TL’den başlayan fiyatlarla daha da fazla sayıda müşteri için ulaşılabilir hale getiriyor.
Apple Watch Edition şimdi etkileyici bir seramik kasa ile geliyor ve el işçiliği ile parlak beyaz bir kasa ve Apple Watch Series 2’nin olağanüstü tüm özelliklerini bir araya getiriyor. Seramik dünyadaki en sert materyallerden biri, paslanmaz çelikten dört kattan daha fazla sert. Etkileyici, beyaz, inci gibi kaplaması Apple Watch Edition’ı çizilmelere karşı son derece dayanıklı kılıyor.

Fiyat ve Bulunabilirlik
  • Apple Watch 38 mm ve 42 mm olmak üzere iki farklı kasa boyutuna sahip. Sport Band ile eşleşen Apple Watch Series 1 altın, roze altın, gümüş ve uzay grisi renklerinde alüminyum kasalarıyla ve yalnızca 1049 TL’den başlayan fiyatlarla; çok çeşitli kayışlarla eşleşen Apple Watch Series 2 altın, roze altın, gümüş veya uzay grisi renklerinde alüminyum ya da gümüş veya uzay siyahı renklerinde paslanmaz çelik kasalarıyla ve 1399 TL’den başlayan fiyatlarla ve yeni seramik Apple Watch Edition 4.799 TL’den başlayan fiyatlarla Apple.com Apple Store’larda ve belirli Apple Yetkili Bayileri’nde ve operatörlerde bulunabilecek. Yerel bulunabilirlik için locate.apple.com sayfasını ziyaret edin. Apple Watch Nike+ 1.399 TL’den ve Apple Watch Hermès 1.149 ABD Doları’ndan başlayan fiyatlarla bulunacak.
  • Yeni muhteşem renklerdeki tamamen yeni Apple Watch Kayış Kitleri bugünden itibaren bulunabilir.
  • Avustralya, Avusturya, Belçika, Kanada, Çin, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hong Kong, İrlanda, İtalya, Japonya, Lüksemburg, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Portekiz, Porto Riko, Singapuor, İspanya, İsveç, İsviçre, Tayvan, BAE, Birleşik Krallık ve ABD’de müşteriler 16 Eylül Cuma gününden itibaren bulunabilecek Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2 ve Apple Watch Edition için 9 Eylül Cuma gününden itibaren sipariş verebilecek.
  • Avustralya, Avusturya, Belçika, Kanada, Çin, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hong Kong, İrlanda, İtalya, Japonya, Lüksemburg, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Portekiz, Porto Riko, Singapur, İspanya, İsveç, İsviçre, Tayvan, BAE, Birleşik Krallık ve ABD’de Ekim sonunda bulunabilecek olan Apple Watch Nike+ için 9 Eylül Cuma gününden itibaren Apple.com adresinde sipariş verilebilecek. Apple Watch Nike+ ayrıca Kosta Rika, Yunanistan, Hindistan, İsrail, Makau, Meksika, Katar ve Suudi Arabistan’da da Ekim sonuna doğru piyasada olacak.
  • Avustralya, Belçika, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hong Kong, İtalya, Japonya, Makau, Rusya, Singapur, İspanya, İsviçre, Tayvan, BAE, Birleşik Krallık ve ABD’de Apple Watch Hermès için 23 Eylül Cuma gününden itibaren sipariş verilebilecek.
  • Anguilla, Antigua ve Barbuda, Cayman Adaları, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, El Salvador, Yunanistan, Guam, Macaristan, Jersey, Kuveyt, Makau, Monako, Polonya, Katar, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan, Slovakya ve ABD Virgin Adaları’nda Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2 ve Apple Watch Edition 23 Eylül Cuma gününden itibaren bulunabilecek.
  • Hindistan ve Meksika’da Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2 ve Apple Watch Edition 7 Ekim Cuma gününden itibaren bulunabilecek.
  • Apple Watch Series 2 için iOS 10 veya daha yeni sürümün yüklü olduğu iPhone 5 ya da daha yeni model gerekir. watchOS 3 ve iOS 10 13 Eylül Salı gününden itibaren ücretsiz olarak yüklenebilecek. Bazı özellikler tüm bölgelerde veya tüm dillerde kullanılamayabilir.
  • Apple Watch’u Apple’dan satın alan her müşteriye mağazada veya online** Kişiye Özel Kurulum sunularak yeni Apple Watch’larını kurmalarına ve takvimler, bildirimler, uygulamalar ve daha fazlasıyla kişiselleştirmelerine yardımcı olunur.
  • Apple Watch veya watchOS 3 hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkes her Apple Store’da sunulan ücretsiz atölyelere kayıt olabilir.

*Apple Watch Series 2 ISO standardı 22810:2010 kapsamında 50 metre suya dayanıklıdır. Havuzda veya denizde yüzmek gibi sığ su aktivitelerinde kullanılabilir. Ancak, Apple Watch Series 2 scuba diving, su kayağı veya su basıncının yüksek olduğu ya da dalma gibi diğer aktivitelerde kullanılmamalıdır. Paslanmaz çelik ve deri kayış suya dayanıklı değildir.
**Çoğu ülkede.