iPhone

Tim Cook iPhone 7 Plus ile çekilen ilk fotoğrafları paylaştı

7 Eylül Çarşamba günü düzenlenen etkinlikte Apple Watch Series 2 ve AirPods ile birlikte tanıtılan iPhone 7‘nin 5.5 inçlik büyük modeli olan iPhone 7 Plus ile çekilen ilk fotoğraflar Tim Cook tarafından paylaşıldı. Geçen yıl olduğu gibi bu sene de yeni iPhone modeliyle ilk fotoğrafları çekenlerden biri Sports Illustrated oldu.

Bu fotoğrafları Sports Illustrated fotoğrafçısı David E. Klutho Titans-Vikings Amerikan futbolu maçında iPhone 7 Plus modelini kullanarak çekmiş. Çift kameralı iPhone 7 Plus kullanılması sayesinde bu modele has 2 kat optik yakınlaştırma özelliği de test edilmiş.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri arasındaki fark önceki yıllara göre çok daha fazla. iPhone 6 ve iPhone 6s modellerinde 4.7 ve 5.5 inçlik modeller arasındaki boyut dışında en ciddi fark küçük modelde OIS (optik görüntü dengeleme) bulunmamasıydı. Bu sene iPhone 7 OIS özelliğine kavuşurken iPhone 7 Plus çift lensli kamerasıyla yine bir adım öne geçti.

iPhone 7 Plus’ın çift lensli kamera sisteminin 2 kat optik yakınlaştırmanın yanısıra daha düzgün dijital yakınlaştırma sunduğu da iddia ediliyor. Bu yıl yayınlanacak bir güncellemeyle kamera uygulamasına iPhone 7 Plus’ın yine çift kamerasından faydalanan ve alan derinliği efektine sahip portreler çekebilmesini sağlayacak bir Portre modu eklenecek.