iPhone

Benchmark sonuçları iPhone 7 Plus’ın 3 GB RAM’e sahip olduğu iddiasını destekliyor

iPhone 7’nin şu ana kadar üretilen en güçlü iOS cihazı olduğunu gösteren benchmark testlerinde 5.5 inçlik iPhone 7 Plus’ın 3 GB RAM’e sahip olduğu görülüyor. Geçen hafta, 4.7 inç boyutundaki iPhone 7’ye ait olduğu düşünülen bir benchmark testinde bu cihazın da iPhone 6s ve iPhone 6s Plus gibi 2 GB RAM’e sahip olduğu görülüyordu.

iphone_7_plus_geekbench_ram

Apple’ın iPhone 7’de 2 GB, iPhone 7 Plus’ta 3 GB RAM kullanacağı uzun zamandır iddia ediliyordu. Geekbench sonuçları tarafından desteklenen bu durumun sebebinin iPhone 7 Plus’ın çift lensli kamera sistemi olduğu düşünülüyor. iPhone 7 Plus’ta iki adet 12 MP lens bulunuyor, bunlardan biri iPhone 7’de de bulunan geniş açılı lens, diğeri daha yakın çekim yapılmasını sağlayan telefoto lens.

iPhone 7 Plus ile fotoğraf çekerken hem geniş açılı hem de telefoto kamera kullanılarak daha iyi yakınlaştırma yapılması sağlanıyor. Ayrıca Apple, yeni gelecek bir güncelleme ile alan derinliği efekti eklemeyi de planlıyor. Bu işlemlerin iPhone 7 Plus’taki ekstra RAM’den faydalanacağı düşünülüyor. Fotoğraf çekilmediği zaman bu ekstra RAM sayesinde iPhone 7 ve iPhone 7 Plus arasında hissedilebilir bir fark olup olmayacağı ise şu anda bilinmiyor.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinin ne kadar RAM’e sahip olduğunu kesin olarak öğrenmek için bu aygıtların satışa çıkıp parçalarına ayrılmasını bekleyeceğiz.