AirPods

Apple AirPods’a ait basın açıklamasını yayınladı

apple-airpods-laydown

Apple, tamamen kablosuz kulaklığı AirPods’a ait basın açıklamasını yayınladı.

Apple, AirPods ile Kablosuz Kulaklığı Yeniden Tasarladı

Karşınızda Kaliteli Ses ve Uzun Pil Ömrüyle Birleşmiş Sorunsuz Kablosuz Dinleme Deneyimi

SAN FRANCISCO — 7 Eylül 2016 — Apple, daha önce mümkün olmayan bir kablosuz ses deneyimi sunarak müzik dinleme, telefon görüşmeleri yapma, TV programlarının ve filmlerin keyfini çıkarma, oyun oynama ve Siri ile etkileşime girme şeklimizi yeniden biçimlendirmek için ileri teknolojiyi kullanan yeni kablosuz kulaklık AirPods’u bugün tanıttı. AirPods kablosuz kulaklıkların sıkıntılarını ortadan kaldırıyor. Yenilikçi şarj kutusunun kapağını açmanız yeterli, tek dokunuşla anında kurularak iPhone ve Apple Watch’unuzla çalışmaya hazır hale geliyor. Gelişmiş sensörler ne zaman müzik dinlediğinizi bilerek müziğinizi otomatik olarak çalıyor ve duraklatıyor. Siri’yi kullanan AirPods sadece çift dokunuşla en sevdiğiniz kişisel asistanınıza erişmenize olanak veriyor. Bu çığır açan deneyimi, AirPods’un bu kaliteli ve sektörün öncüsü pil ömrünü tamamen yeni bir kablosuz tasarımıyla sunmasını yeni, çok az güçle çalışan Apple W1 çip sağlıyor. AirPods Ekim ayının sonunda satışa sunulacak.

“AirPods çığır açan bir kablosuz ses deneyimi sunan ilk kulaklık ve yeni Apple W1 çiple kaliteli ses, muhteşem pil ömrü ve otomatik kurulumu içeren yenilikçi özellikler sunuyor,” diyen Apple’ın Global Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Philip Schiller sözlerini şöyle sürdürdü: “AirPods basit ve büyülü bir şekilde kullanılabilir. Apple aygıtlarınıza anahtar veya düğme olmadan kolayca ve sorunsuzca otomatik olarak bağlanır ve sadece çift dokunuşla Siri’ye erişmenize olanak verir. Kullanıcıların onu iPhone 7 ve Apple Watch Series 2 ile beraber kullanmalarını sabırsızlıkla bekliyoruz.”

AirPods’la kablosuz kulaklığı kurmak ve kullanmak hiç olmadığı kadar kolay. Şarj kutusunu iPhone’unuzun yanında açmanız yeterli; AirPods sadece tek dokunuşla iPad ve Mac’iniz dahil iCloud hesabınızda oturum açan tüm aygıtlarda hemen kurulur. AirPods bağlı ve istediğiniz zaman çalışmaya hazırdır. Dinlemek istediğinizde sadece kulağınıza takın. AirPods, iPhone’unuzdaki bir telefon görüşmesinden Apple Watch’unuzda müzik dinlemeye akıllıca ve kesintisiz bir şekilde geçer.

Tamamen yeni Apple W1 çip, her AirPod’da bulunan ve yalnızca siz dinlemeye hazır olduğunuzda çalmak için AirPods’un kulağınızda olduğunu algılamak üzere W1 çiple birlikte çalışan iki optik sensör ve ivmeölçerle çığır açıcı yenilikleri olanaklı kılıyor. Müziği duraklatmak için kulaklığı çıkarın veya bir konuşma yapmak için kulakkablosuzlıklardan birini çıkarın ve kaldığınız yerden dinlemeye otomatik olarak devam etmek için kulağınıza tekrar takın. Müziğinize erişmek ve kumanda etmek, ses düzeyini değiştirmek, pil ömrünü kontrol etmek veya başka bir Siri görevini gerçekleştirmek için AirPods’unuza çift dokunarak Siri’ye erişin. Her AirPod’da bulunan ek bir ivmeölçer siz konuştuğunuzda algılayarak hüzmeleme teknolojisiyle çalışan iki mikrofonun sesinize odaklanmasını sağlar, dış sesleri filtre ederek sesinizin hiç olmadığı kadar net duyulmasını olanaklı kılar.

Çok düşük güç tüketen Apple W1 çip klasik kablosuz çiplerin üçte biri oranında güçle çalışarak AirPods’un yalnızca bir defa şarjla 5 saate kadar dinleme süresi sunmasını sağlar. Özel tasarımlı şarj kutusu ek şarj barındırır ve 24 saatten uzun sektör lideri bir toplam dinleme süresi sunarak* AirPods’un şarjının dolu ve istediğiniz zaman kullanılmaya hazır olmasını sağlar.

Fiyat ve Bulunabilirlik
  • Yeni Apple tasarımı kablosuz AirPods, şarj kutusuyla birlikte Apple.com sitesinde ve Ekim ayının sonunda Apple Store’larda 779 TL fiyatla satışa sunulacak.
  • AirPods için Apple iOS 10, watchOS 3 veya macOS Sierra kurulu Apple aygıtları gerekir.

*Tümüyle kablosuz stereo kulaklıklarla karşılaştırılmıştır.