Mac

Yeni Mac’ler ve 5K monitör geliyor

Bloomberg‘in haberine göre Apple çok yakında bir çok Mac modelini yenileyecek. MacBook Air, MacBook Pro ve iMac modellerinin yenilenmesi beklenirken ilk yeni Mac’lerin Ekim gibi çıkacağı söyleniyor.

Retina MacBook modelinin çıkışıyla birlikte artık Apple’ın göz ardı edeceği düşünülen MacBook Air’ın bu sonbaharda USB-C girişlerine sahip bir modelle karşımıza çıkacağı belirtilirken bu girişlerin Thunderbolt 3 destekleyip desteklemediği ya da cihazda başka tür girişler olup olmayacağına dair bir bilgi bulunmuyor.

Mac ailesinin en güncellerinden olan iMac modellerinin ise Thunderbolt 3 özellikli USB-C girişlerinin yanında yeni AMD ekran kartı seçenekleriyle geleceği düşünülüyor. Apple retina iMac’leri geçen sene Skylake işlemciler ile yenilemişti fakat USB-C girişi ve dolayısıyla Thunderbolt 3 eklememişti.

En çok ilgi gören Mac olan MacBook Pro hakkında ise daha fazla dedikodu bulunuyor. Daha ince bir kasaya sahip olacak yeni MacBook Pro’nun geliştirme aşamasında “Dinamik İşlev Satırı” adı verilen ve klavyenin üst kısmında yer alacak küçük bir OLED ekrana sahip olacağı belirtiliyor. Bu küçük ekran sayesinde kullandığınız uygulamaya göre işlev tuşlarının değişebileceği söyleniyor. Yeni MacBook Pro’ların da USB-C girişini kullanmaya başlaması ve Thunderbolt 3’e sahip olması bekleniyor.

Bu dedikodular gerçekleşirse tek bağlantıyla 5K monitör kullanabilecek Mac sayısı önemli bir miktara geliyor. Bu da bizi 5K monitör dedikodusuna getiriyor. Bu sene uzun süredi yenilenmemiş olan 27 inç Thunderbolt Display’i satıştan kaldırarak monitör pazarına veda eden Apple’ın LG ile ortak çalıştığı ve yakında 5K çözünürlükte bir monitör tanıtacağı da söyleniyor.

Apple’ın dedikodusu geçen cihazları Ekim ayında düzenleyeceği bir etkinlikle ya da bir basın açıklamasıyla tanıtacağı söyleyenler olmasına karşılık 7 Eylül’deki etkinlikte karşımıza çıkabileceklerini söyleyenler önemli kaynaklar da bulunuyor. Apple’ın iPhone 7 ve Apple Watch 2 modellerini tanıtacağı etkinlik 7 Eylül’de Türkiye saati ile 20:00’de başlayacak ve Apple tarafından canlı yayınlanacak, ayrıca etkinlikte iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 ve tvOS 10 güncellemelerinin çıkış tarihlerinin de duyurulması bekleniyor.