iOS iPhone

iOS 8.4.1 ve iOS 9.0.1 karşılaştırması

Her yeni iOS sürümünde akıllara gelen ilk soru acaba bu güncelleme cihazımın hızını nasıl etkiliyecek oluyor. iAppleBytes bu soruyu soranlar için iOS 8.4.1 ve iOS 9.0.1 karşılaştırma videoları hazırlamış. Videolarda iOS 8.4.1 ve iOS 9.0.1 yüklü iPhone 4s, iPhone 5 ve iPhone 5s modelleri kullanılmış.

Karşılaştırma sonucunda yeni sürümün bütün cihazlarda telefonun başlatılması, uygulamaların açılması gibi işlemleri biraz daha yavaşlattığı görülüyor, bundan en çok etkilenen ise iPhone 4s olmuş, iPhone 5’te de  yine belirgin bir yavaşlama görülse de iPhone 4s’deki kadar değil. iPhone 5s ise bu üç model arasında en az etkileneni, telefonun başlatma süresinde bir değişiklik görülmüyor, uygulamaların açılması gibi durumlarda ise az bir yavaşlama var. iOS 9.0.1’in iOS 8.4.1’den açık bir biçimde daha hızlı olduğu nokta ise Siri’nin performansı. Siri yeni sürümde çok daha hızlı algılayıp cevap verebiliyor.

Tabi ki burada üzerinde düşünülmesi gereken nokta iOS 9’un getirdiği yeniliklerin mi yoksa cihazın ve uygulamaların açılmasındaki ufak farklılıkların mı sizin için daha önemli olduğu. Apple iOS 9’da karşılaşılan bazı hataları düzelttiği iOS 9.0.1 güncellemesiyle hız konusunda da iyileştirmeler yapmış gibi görünüyor. iPad Pro ile birlikte Kasım ayında yayınlanması beklenen iOS 9.1 güncellemesinin cihazların performanslarını daha da arttırması bekleniyor.

iPhone 4s:

iPhone 5:

iPhone 5s: