iPod

Yeni iPod’lar çıktı

İlk olarak iTunes 12.2’de keşfedilen yeni iPod’lar tahmin edildiği gibi bugün Apple Online Store’da satışa çıktı. iPod touch, iPod nano ve iPod shuffle modellerinin tamamı, gümüş, altın, uzay grisi, pembe, mavi ve kırmızı olmak üzere yeni renklere sahip.

Yeni renkler dışında iPod touch donanım olarak da yenilendi. Yenilenen iPod touch’ın öne çıkan özellikleri şöyle:

  • 64-bit mimariye sahip A8 çipi
  • M8 yardımcı hareket işlemcisi
  • 8MP iSight kamera
  • Bluetooth 4.1

Yenilenen iPod modelleri ülkemizde de satışa sunuldu. Fiyatlar şu şekilde:

iPod touch iPod nano iPod shuffle
2 GB ₺179
16 GB ₺699 ₺709
32 GB ₺879
64 GB ₺1049
128 GB ₺1399

Apple’ın Basın Açıklaması:

Apple Şimdiye Kadarki En İyi iPod touch’ı Çıkardı

Yeni Renkler, A8 Çip, 8 Megapiksel iSight Kamera & Apple Music

CUPERTINO, California — 15 Temmuz 2015 — Apple bugün şimdiye kadarki en iyi iPod touch’ı kullanıcılara sunduğunu duyurdu ve tüm iPad modellerinde uzay grisi, gümüş rengi, altın rengi, pembe ve maviyi de kapsayan yeni bir renk serisi kullanılacağını açıkladı. Ultra taşınabilir iPod touch, muhteşem fotoğraflar için yeni bir 8 megapiksel iSight kameraya, daha da iyi selfie’ler çekmek için geliştirilmiş bir FaceTime HD kameraya, daha etkileyici bir oyun deneyimi için 10 kat daha hızlı grafik performansı sağlayan Apple tasarımı A8 çipe ve M8 yardımcı hareket işlemcisiyle fiziksel aktivitelerinizi daha da iyi izleme yeteneğine sahip. Yeni Apple Music hizmetiyle üyeler, tüm dünyadan en yetenekli müzik uzmanlarının denetlediği çalma listelerini keyifle dinleyebilir, tüm dünyaya 7/24 yayın yapan Beats 1 radyosuyla müzik kültürünü güncel tutabilir ve sevdikleri sanatçıların Connect aracılığıyla doğrudan paylaştığı sahne arkası fotoğraflarını ve videolarını beğenebilir veya haklarında yorum yapabilirler.

“iPod touch tüm dünyadaki müşterilere, $199 karşılığında Apple Music, App Store ve dünyanın en gelişmiş mobil işletim sistemi olan iOS’a erişim olanağı sağlıyor” diyen Apple’ın iPhone ve iOS Ürün Pazarlama Başkan Yardımcısı Greg Joswiak sözlerini şöyle sürdürdü: “A8 çip ve 8 megapiksel iSight kamera gibi büyük ilerlemelerle müşteriler, oyun oynama deneyimlerini yeni bir seviyeye yükseltebilir, daha da güzel fotoğraflar çekebilir ve sevdikleri müziklerin, TV programlarının ve filmlerin tadını çıkartabilirler.”

Çığır açan iPhone 6’da da kullanılan A8 çip ile kullanıcılar muhteşem pil ömrü sayesinde ara vermeden saatlerce daha da etkileyici oyunlar oynayabilirler. iPod touch dünyanın en sevilen mobil oyun aygıtlarından biri haline geldi; 4 inç Retina ekranı ve zengin oyun arşivi, inanılmayacak kadar yüksek grafik performansı ve Metal için optimize edilmiş binlerce oyunla daha da geliştirildi. Gelişmiş iSight ve FaceTime HD kameralar sayesinde, iPod touch sahipleri ilk kez olağanüstü anları ve günlük yaşantılarını fotoğraflar ve videolarla kaydederken ağır çekim ve arka arkaya çekim gibi popüler özellikleri kullanmanın keyfini yaşayabilecekler. Üç kat daha hızlı Wi-Fi, müşterilerin FaceTime görüşmeleri aracılığıyla arkadaşları ve aileleri ile iletişim halinde kalmalarını ve istedikleri filmleri ve TV programlarını kolayca indirmelerini sağlar.

iPod touch aracılığıyla 155 ülkede kullanılabilen App Store ile kullanıcılar, 24 kategorideki 1,5 milyon uygulamaya erişebilirler. iPod touch müzik arşivinizi cebinizde taşımanız için de mükemmel bir yoldur. iTunes dünyanın en büyük müzik arşivine sahiptir ve Apple Music ile müşteriler Apple’ın ilk sürekli yayın yapan canlı radyo istasyonu Beats 1’in çığır açan müzik yayın hizmetine ve sanatçıların hayranlarıyla doğrudan iletişime geçebildiği Connect’e erişebilirler. Apple Music, iPod touch’ta Music uygulaması aracılığıyla kullanılabilir. Kullanıcılar 3 aylık ücretsiz denemeden yararlanmaya davet edilir, bu süreden sonra aylık $9.99 ücret uygulanır. Ayda sadece $14,99 karşılığında altı aile üyesine hizmet veren bir aile planı da sunulur.

iPod touch, iOS 8 ve güçlü yerleşik uygulamalarla gelir. Wi-Fi bağlantısı üzerinden iMessage aracılığıyla sınırsız sayıda sesli ve görüntülü metin mesajları gönderin, fotoğraflar’la fotoğraflarınızı hızla düzenleyin ve Sağlık uygulaması ile fitness ve sağlık durumunuzu izleyin. Aile İçi Paylaşım ile ailenizin altı üyesi iTunes, iBooks ve App Store’dan satın aldıklarını, fotoğraf ve takvimlerini paylaşabilir. Anne babalar çocukları için Apple ID’ler oluşturabilir ve tüm satın alma işlemleri için ebeveyn izninin alınmasını gerektiren “İzin İste” özelliğini etkinleştirebilirler.

Fiyatlar ve Bulunma Durumu

Yeni iPod touch’ın başlangıç fiyatı 16 GB modeli için 699 TL , 32 GB modeli için 879 TL ve 64 GB modeli için 1,049 TL’dir ve tüm iPod ailesi 24 Temmuz’dan itibaren Apple Online Store (http://www.apple.com/tr/ipod/), Apple Store’lar ve belirli Apple Yetkili Satıcıları’nda beş yeni renk seçeneğiyle satışa sunuluyor. İlk kez, Apple Store’lar ve Apple Online Store aracılığıyla iPod touch’ın 128 GB kapasiteli bir modeli de 1,399 TL fiyatla satışa çıkıyor. Ayrıca (PRODUCT)RED serisi de sunuluyor. iPod touch için Wi-Fi bağlantısı veya bir Mac veya PC; USB 2.0 bağlantı noktası; Mac OS X v10.7.5 veya daha yeni bir modeli; Windows 7, Windows 8 veya daha yeni bir sürümü ve iTunes 12.2 veya daha yeni bir sürümü gerekir. Bazı iPod touch özellikleri için bir Apple ID gerekir.

Apple, 1984’te Macintosh’u piyasaya sürdüğünde kişisel teknolojide bir devrim yarattı. Bugün, Apple iPhone, iPad, Mac ve Apple Watch ile inovasyonda dünya lideridir. Apple’ın üç yazılım platformu (iOS, OS X ve watchOS) tüm Apple aygıtlarında kesintisiz bir deneyim sağlar ve kullanıcılara App Store, Apple Music, Apple Pay ve iCloud gibi çığır açan hizmetlerle güç katar. Apple’ın 100.000 çalışanı, dünyadaki en iyi ürünleri yapmak ve dünyayı bulduğumuzdan daha iyi bir halde bırakmak konusunda kararlı.