Apple Watch iPad iPhone

Corning safir kadar çizilmeye dayanıklı cam geliştirdiğini duyurdu

CNET’in haberine göre Gorilla Glass üreticisi Corning safirle olan mücadelesinde önemli bir adım daha atmış bulunuyor. Şu an için “Project Phire” olarak adlandırılan yeni bir cam geliştirmiş olan firma bu camın çizilmeye neredeyse safir kadar dayanıklı olduğunu söylüyor.

Duyuruyu yatırımcı toplantısında gerçekleştiren firmanın başkanı James P. Clappin geçen yıl safirin çizilmeye karşı dayanıklı olduğunu fakat darbe konusunda Gorilla Glass’ın gerisinde kaldığını söylediklerini, bu seneyse Gorilla Glass 4 kadar darbeye ve düşmeye dayanıklı ve neredeyse safir kadar çizilmeye dayanıklı bir cam geliştirdiklerini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde safirle ilgili gelişmeler olduğu haberini de almıştık. Corning’in bu haberden kısa süre sonra böyle bir camı duyurması işlerin giderek kızışacağını gösteriyor.

Apple’ın geçen sene iPhone 6 ve iPhone 6 Plus cihazlarının ekranlarında safir kullanmak istediği dedikoduları çıkmıştı, söylenene göre Apple’ı tatmin eden bir sonuca ulaşılamadı ve GT Advanced bu yüzden iflas etti. Bakalım bu sene çıkacak olan iPhone’lar ne kullanacak.