Apple TV iPad iPhone

Apple Beats Music uygulamasını yenileyerek Spotify’a rakip olacak

9to5Mac’in haberine göre Apple abonelik tabanlı müzik servisi sunan Beats Music’i yenileyerek Spotify gibi uygulamalara rakip olacak.

Şu anda iOS uygulaması olarak varlığını sürdüren Beats Music yeni bir isim almanın yanında iPhone, iPad, iPod touch’a yerleşik olacak, yeni bir Apple TV kanalına sahip olacak ve bilgisayarlar için iTunes uygulamasına yerleşik olarak gelecek.

Apple’ın bu müzik servisi için Android uygulaması geliştiriceği de söyleniyor. Şu anda Beats Music’in iOS, Android ve Windows Phone uygulamaları bulunuyor.

Bu hamleyle birlikte Apple’ın müzik servisleri biraz birbirine karışacak gibi görünüyor, firmanın nasıl bir yol izleyeceği merak konusu. Hali hazırda iTunes Radio’ya ve iTunes Store’a sahipken bu yeni servisin nereye oturtulacağı ve mevcutlarda ne gibi değişikliklere yol açacağını bekleyip göreceğiz.

Bir gecikme olmazsa yeni servisin WWDC 2015’te yani bu Haziran ayında tanıtılması bekleniyor. Tabi WWDC 2013’te tanıtılan iTunes Radio’nun hala ülkemize gelmemiş olması bizim bu yeni servise olan ilgimizi de biraz azaltıyor.