iPad Mac

Bu akşamki etkinlikten beklentiler

9eylul

Apple bu sene iPhone 6’nın tanıtılması beklenen etkinliğini yerini duyurduğunda büyük bir şaşkınlık yaşandı. Çünkü etkinliğin düzenleneceği Flint Center hem alışık olduğumuz sonbahar etkinliklerine göre daha büyük bir kapasiteye sahip, hem de 1984 yılında Steve Jobs’ın Macintosh’u tanıttığı mekan. Özellikle bu sebeplerden dolayı beklentilerin yüksek tutulduğu, TSİ 20:00’da başlayacak ve canlı yayınlanacak bu büyük Apple etkinliğine saatler kala etkinliğe dair beklentileri gözden geçirmekte fayda var.

iPhone

Bu zamana kadar dolaşan dedikoduların gerçeği yansıttığı düşünülüyor ve Apple’ın bugün 4.7 inç ve 5.5 inç boyutlarına sahip iki yeni iPhone tanıtması ve bunların 19 Eylül’de satışa sunulması bekleniyor.

John Gruber’ın bir kaç hafta önce yaptığı çözünürlük tahminlerine göre karşımıza şu tablo çıkıyor:

  • 4.7 inç ekran: 1334×750, 326 ppi @2x
  • 5.5 inç ekran: 2208×1242, 461 ppi @3x

Bununla birlikte kapasitelerin de 16/32/64 yerine 32/64/128 olarak değişmesi de beklentiler arasında. Cihazların ekran boyutu ve ekran boyutuna bağlı olarak pil kapasitesi dışında donanım özelliklerinin aynı olması bekleniyor.

iWatch

Etkinlik Apple tarafından duyurulana kadar dedikodular dolaşmasına rağmen 9 Eylül’de Apple’ın iWatch’ı tanıtması düşük bir ihtimal olarak görülüyordu. Fakat bu kadar büyük bir etkinlik hazırlandığını görünce artık herkes bugün Apple’ın akıllı saat pazarına girmeye hazır olduğunu düşünüyor.

Bu yeni cihaz hakkında çok az şey bilinmesine rağmen şu ana kadar tanıtılan Android Wear ürünlerinden çok farklı olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Hatta bu cihazın iPod gibi olacağı da düşünülüyor, yani bugün sadece tek bir iWatch değil iPod serisinde olduğu gibi bir kaç model birden tanıtılması bekleniyor.

Ayrıca iWatch isminin kullanılmayacağı çünkü cihazın geleneksel bir saatten çok daha farklı olacağı, belki de saat bile olmayacağı da söylentiler arasında.

Diğerleri

iPad ve Mac’lerin son yıllarda ayrı bir etkinlik ile Ekim ayında tanıtılmasına rağmen etkinliğin boyutu dolayısıyla bugün bu cihazları da görebileceğimiz söylentileri dolaşıyordu. Fakat iki farklı boyuta sahip yeni iPhone ve yeni bir cihaz tanıtılacağı düşünüldüğünde iPad ve Mac bugünkü etkinlikte yer almak için zaman bulamayacak gibi görünüyor.