iPhone

iPhone 6’da 13 MP Sony Exmor kamera sensörü bulunacağı iddia ediliyor

iphon6kamera

G4Games sitesi Çin forumlarında iPhone 6’nın kamera sensörüyle ilgili dedikodular dolaştığından bahsediyor. Bu forumlar iPhone dedikodularıyla ilgili bir geçmişi olmasa da Sony ürünleriyle ilgili doğru bilgiler vermekte.

Apple zaten şu anda da iPhone’larda Sony kamera sensörleri kullanıyor, son üç nesil iPhone’da Sony Exmor IMX145 sensörünün değişik versiyonları kullanılmıştı.

Bu zamana kadar çıkan dedikodularda genel olarak iPhone 6’nın 8 MP çözünürlüğü koruyup OIS (Optik Resim Dengeleme) özelliğine yoğunlaşacağı söyleniyordu. Ancak bu kez Exmor IMX220 sensörünün kullanılacağından bahsediliyor.

Exmor IMX220 13 MP ve 1/ 2.3”. iPhone 5s’deki sensör 8 MP ve 1/ 3”. Yani bu yeni sensör iPhone 5s’dekine göre daha büyük, bu sayede iPhone 6’nın her yeni iPhone’da olduğu gibi düşük ışık ve gece çekimi konusunda sıçrama yapmasını bekleyebiliriz.

Tabi ki bunların yanında işin bir de yazılım konusu var. Gelişen işlemciler ve yazılımlar sayesinde iPhone 6’dan aynı sensörü kullansa bile fotoğraf konusunda önemli gelişmeler görebiliriz.

iPhone 6’nın 4.7” ve 5.5” olmak üzere iki ekran boyutuna sahip olması bekleniyor. Bunlardan 5.5 inçlik olanın kamera konusunda daha üstün olacağı söyleniyor.