iPhone

iPhone 6 satışı 19 Eylül’de başlayabilir

iphone6

MacRumors sitesinin haberine göre Çinli kaynaklar iPhone 6’nın çıkış tarihini 19 Eylül olarak bildirmişler. Bu tarih iPhone 5 ve iPhone 5s’nin çıkış tarihleri ile uyumluluk gösteriyor.

Öncelikle 19 Eylül Cuma gününe denk geliyor ve Apple genelde iPhone satışına cuma günleri başlıyor. Tarihlere bakıldığında ise iPhone 5’in 21 Eylül’de, iPhone 5s’nin 20 Eylül’de satışa sunulduğu bilgisinden yola çıkarak 19 Eylül’ün de aynı haftaya denk geldiğini görüyoruz.

Sonuç olarak söylentisi dolaşan tarihin doğru olma olasılığı gayet yüksek. Ayrıca aynı hafta iOS 8 güncellemesinin de bütün kullanıcılar için yayınlanmasını bekleyebiliriz.

Haber aynı zamanda iPhone 6 ile kapasite seçeneklerinde de değişikliğe gidildiğini söylüyor. Uzun süredir alıştığımızın aksine yeni iPhone 16 GB değil en düşük 32 GB kapasite seçeneği ile gelebilir.

Ayrıca söylenene göre kapasite değişikliği iPhone’un giriş fiyatı korunarak yapılacakmış. Yani şu anda 16 GB için ödediğimiz parayla 32 GB alabiliriz.

Başka bir habere göre de bu kapasite değişikliği sadece 16 GB seçeneğinin kaldırılmasını değil aynı zamanda yalnızca 5.5 inçlik model için 128 GB seçeneğinin eklenmesini de içeriyor.

19 Eylül’de satışa sunulması beklenen iPhone 6’nın 4.7 inç ve 5.5 inç boyutlarında ekranlara sahip 2 yeni model olması bekleniyor. Daha ince bir tasarım, daha hızlı A8 işlemciye sahip olması beklenen iPhone 6’nın kamera konusunda 5.5 inçlik modelinin daha avantajlı olacağı söyleniyor.